Τελευταία Νέα

ΥΨΙΛΟΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Στοά Καλλιαγκάκη, Λιβαδειά
(πρώην Αμφιθέατρο, παλαιά ΚΤΕΛ)
Τηλέφωνο: 22610 28210

 

Στο κέντρο της Λιβαδειάς και μάλιστα στο ωραιότερο σημείο της, στην όχθη της Ερκυνας, ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι στη γευστική απόλαυση με οδηγό το Υψιλον. Είναι  το νέο εστιατόριο που έρχεται να δώσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση στις επιλογές που προσφέρει η Λιβαδειά για φαγητό και ψυχαγωγία.

Το όνομά του Υψιλον
Το καλαίσθητο και μυστηριακό γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, σύμβολο του υγρού στοιχείου και της ροής, το γράμμα του ύψους και του ύφους.  Το Υ που Υπονοεί πολλά. Και  που Υπόσχεται άλλα τόσα.

Ο τόπος 
Ειδυλλιακός. Στις όχθες μιας Ερκυνας που μεγαλώνει όμορφα, όπως κι εμείς άλλωστε. Και συνδεδεμένος ακατάλυτα με τις ωραιότερες στιγμές της λιβαδείτικης διασκέδασης.

Ο χώρος
Με κυρίαρχο υλικό το ξύλο, η αίθουσα αποπνέει ένα ιδιαίτερο ύφος συνδυάζοντας περίτεχνα ετερόκλητες πινελιές διαμορφωμένες από ποικίλα στοιχεία που υπογραμμίζουν ένα ενδιαφέρον  αποτέλεσμα, με artistic γωνιές.

Αρκετός ελεύθερος χώρος μεταξύ των τραπεζιών, άνεση και πολυτέλεια, που δημιουργεί ευχάριστη αντίστιξη με τις προσγειωμένες, απόλυτα εναρμονισμένες με την εποχή, τιμές.  Η επιβλητική  μπάρα στο κέντρο για ποτό αλλά και φαγητό, και βέβαια χάρη στις τεράστιες τζαμαρίες του μοναδική, πανοραμική θέα στο ποτάμι.

Η φιλοσοφία της διακόσμησης πέτυχε να αποδώσει το πνεύμα μιας ζεστής ατμοσφαιρικής αίθουσας με ζωηρή την αίσθηση της παρεΐστικης θαλπωρής που μας έχει λείψει.

Το φαγητό
Ενας ναός της εστίασης όπως το Υψιλον ομνύει φυσικά στη γεύση. Κι εδώ η γεύση είναι η τιμώμενη πανταχού παρούσα θεότητα με τη δέσμευση όλων των ανθρώπινων και  υλικών πόρων στην υπηρεσία του.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα αλλά και παραδοσιακές συνταγές στη δοκιμασμένη βάση της μεσογειακής κουζίνας. Ο σεφ Δημήτρης Πετράκος, ο Λεωνίδας Καρούζος, η Μαρία Καλαμάρα και η Τούλα Μητσάκη με το υπόλοιπο τιμ της κουζίνας δίνουν έμφαση στα αγνά παραδοσιακά υλικά, κατά προτίμηση από ντόπιους παραγωγούς, και εντυπωσιάζουν με πιάτα που τέρπουν όλες τις αισθήσεις.

Ο  σεφ Δημήτρης Πετράκος τονίζει στο viotiaplus.gr: «Οι προδιαγραφές της κουζίνας έχουν τεθεί από την ομάδα μας σε πολύ υψηλά επίπεδα και έχουν γίνει αποδεκτές από την επιχείρηση. Λόγου χάρη σε όλα τα φαγητά χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας. Εδώ μαγειρεύουμε το ίδιο φαγητό που θα θέλαμε να τρώνε τα παιδιά μας. Και αυτό νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Ναι, αλλά οι τιμές; Στις μέρες μας χρήματα δεν περισσεύουν κι όλοι ενδιαφέρονται για την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή. «Θα χαρακτήριζα τις τιμές μας προσιτές» συνεχίζει ο κ. Πετράκος. «Με 7-8 ευρώ ανά άτομο μπορεί μια παρέα να φάει καλά χωρίς
-επαναλαμβάνω- καμιά έκπτωση στην ποιότητα».

Από τον πλούσιο και διαρκώς εμπλουτιζόμενο κατάλογο, για τους λάτρεις του κρέατος την προσοχή συγκεντρώνει η σπαλομπριζόλα από μοσχαράκι γάλακτος –μια κορυφαία επιλογή από το πιο εκλεκτό ντόπιο κρέας- με σάλτσα της επιλογής του πελάτη. Άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις, το απολαυστικό  καρέ χοιρινής μπριζόλας, το αρνάκι plus, αλλά και τα μαγειρευτά, απ’ όπου ξεχωρίζει το μοναδικό οσομπούκο .

Για όσους λατρεύουν τους μεζέδες υπάρχει μεγάλη ποικιλία κρεατικών. Η καλομεγειρεμένη τηγανιά περιλαμβάνει κρέατα τριών διαφορετικών ειδών  και πράσο.

Μια παραδοσιακή σπιτική κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της, όμως, δεν θα μπορούσε παρά να έχει χειροποίητες τηγανιτές πατάτες. Και στο Υψιλον έχει από τις ωραιότερες στη Λιβαδειά, ειδικά στο πιάτο με το οψωμοτύρι.

Η σπέσιαλ Υψιλον σαλάτα με τις τρίχρωμες φακές θα σας γεμίσει ενέργεια, ενώ δεν λείπει η αλκαλική και φυσικά όλες οι παραδοσιακές σαλάτες. Στο Υψιλον υπάρχουν επιλογές και για εκείνους που κάνουν υγιεινή διατροφή και στην κατηγορία αυτή ο κατάλογος διαρκώς εμπλουτίζεται με στόχο να μπορεί να καλύψει vegan και vegetarian προτιμήσεις.

Τι θα πιούμε
Η κάβα του Υψιλον περιλαμβάνει ετικέτες τοπικών παραγωγών σε προσιτές επίσης τιμές και πολύ καλό χύμα κρασί πάλι από την περιοχή μας.

Και επειδή ένα απολαυστικό γεύμα πρέπει να κλείνει απολαυστικά, σειρά έχουν τα γλυκά. Ευχάριστη έκπληξη η λάβα σοκολάτας και το μους λιμοντσέλο. Μαγευτικές αναμνήσεις ανασύρονται με το άρωμα και τη γεύση των παραδοσιακών -αλλά παραδοσιακών- λουκουμάδων, αυτών από τη συνταγή της γιαγιάς, με το μέλι, την κανέλα και τα καρύδια.

Μουσική
Η μουσική στο Υψιλον τα μεσημέρια είναι ποιοτική και διακριτική. Τα βράδια της Πέμπτης και της Παρασκευής το πιάνο μας ταξιδεύει με μελωδίες αλησμόνητες, ενώ το Σάββατο προστίθενται πνευστά -τρομπέτα, σαξόφωνο- για τζαζ και όχι μόνο γευστικές εμπειρίες. Την Κυριακή στο οικογενειακό τραπέζι το λόγο έχει το ρεμπέτικο, ολοκληρώνοντας μια υψηλής στάθμης ψυχαγωγική πρόταση.

Το Υψιλον θέτει νέα στάνταρ στη λιβαδείτικη γαστρονομία με τις υπέροχες γεύσεις και μελωδίες και αποτελεί ενδιαφέρουσα πρόταση για τον χειμώνα που εγκαθίσταται σιγά σιγά στην πόλη.

ΥΨΙΛΟΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Στοά Καλλιαγκάκη, Λιβαδειά
(πρώην Αμφιθέατρο, παλαιά ΚΤΕΛ)
Τηλέφωνο: 22610 28210

Δείτε το φωτορεπορτάζ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο