Τελευταία Νέα

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η καθιερωμένη πλέον διαβούλευση που συγκάλεσε ο Ομιλος Μυτιληναίος και η Αλουμίνιον της Ελλάδος με τους κοινωνικούς εταίρους τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στα Ασπρα Σπίτια.

Το φετινό φόρουμ με τον τίτλο «Μεταφράζοντας το Επιχειρείν σε Aξία για την Κοινωνία» εστίασε στο κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα της Αλουμίνιον της Ελλάδος, και είναι το τρίτο μετά τα προηγηθέντα για την “Υγεία και την Ασφάλεια των Εργαζομένων”  αλλά και για το “Περιβάλλον” πέρυσι – η διαβούλευση ήταν η 8η στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Εταιρικής Ευθύνης.

Με πρόσθετο ενδιαφέρον, λόγω της συγχώνευσης των εταιρειών του Ομίλου Μυτιληναίος και τον διευρυμένο ρόλο που ο τομέας της Μεταλλουργίας φιλοδοξεί να διαδραματίσει στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής, οι επιτελείς της ΑτΕ, κκ. Στεφανίδης, Γεωργαλάς, Καραβάς, Γαλάνης, μέσα από πίνακες, διαγράμματα και στοιχεία ανέδειξαν την πορεία της μεγάλης μεταλλουργικής εταιρείας που δεσπόζει στους νομούς Βοιωτίας και Φωκίδας, δίνοντας ένα σύντομο αλλά σαφές περίγραμμα της σύντονης δράσης της στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο βαθμός ανταπόκρισης στις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων ανήλθε στο ιδιαίτερα υψηλό 55%. Από φέτος και στο πλαίσιο του διευρυμένου ρόλου της η ΑτΕ  δεν περιορίζεται μόνον στο κομμάτι των χορηγιών  αλλά έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τους βασικούς άξονες οι οποίοι στηρίζονται στις παγκόσμιες αρχές της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης.

Οι κοινωνικοί εταίροι που είχαν κληθεί στη διαβούλευση -οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, μέλη σωματείων, συλλόγων και η Εκκλησία- διατύπωσαν τα αιτήματά τους, τα οποία καταγράφηκαν  από τον Ομιλο Μυτιληναίος ώστε να αποτελέσουν τον οδηγό για τις δράσεις του 2018. Τα συμπεράσματα της συζήτησης θα αξιοποιηθούν από τον Ομιλο Μυτιληναίος για την ανάπτυξη της νέας της στρατηγικής και των πρακτικών της που συνάδουν με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Δεν αποτελεί έκπληξη ο καθοριστικός για ολόκληρη την περιοχή ρόλος που η Αλουμίνιον της Ελλάδος καλείται να διαδραματίσει στη δεδομένη συγκυρία αλλά πρέπει να τονιστεί η η μέριμνα για τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες και η ευελιξία που την καθιστά αρωγό κάθε αξιόλογης δράσης  -αποτέλεσμα ασφαλώς προσεκτικού σχεδιασμού και αυστηρών κριτηρίων.  Με την ολοκλήρωση του Φόρουμ  της προηγούμενης Δευτέρας διαφαίνεται ίσως το μυστικό της επιτυχίας: κάθε φορά η ΑτΕ βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις προσδοκίες, έχει ήδη δημιουργήσει ένα μέλλον για το μέλλον.

Δείτε το φωτορεπορτάζ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο