Τελευταία Νέα

 

Πολλοί τελευταία το έχουν γυρίσει και αποφεύγουν το κρέας στην καθημερινή τους διατροφή. Αν εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και δε  θέλεις να φτιάξεις μαγειρίτσα με τον παραδοσιακό τρόπο, σου έχουμε μια συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Είναι η λεγόμενη μαγειρίτσα των χορτοφάγων που έχει ως βάση της τα μανιτάρια.

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1/4 κούπα λάδι
  • 1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Τα κόβουμε με ψαλίδι σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.
  3. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σούπα φτάσει στο σημείο βρασμού, ρίχνουμε το ρύζι.
  5. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο