Τελευταία Νέα

 

Οι ημέρες του Πάσχα είναι μέρες αγάπης και κατάνυξης. Ανιδιοτελής αγάπη για την οικογένειά μας, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους ανθρώπους που δεν έχουν δική τους οικογένεια και σπίτι. Συνήθως αυτές τις μέρες συνειδητοποιούμε πολλά κάνοντας σκέψεις γύρω από την αγάπη, αυτό το θείο δώρο που ομορφαίνει τη ζωή και σκεφτόμαστε πόσο τυχεροί είμαστε που μπορούμε να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη από το περιβάλλον μας.

Ο Χριστιανισμός με τον Χριστό κατάφερε να διδαχθεί από άκρη σε άκρη. Ολες οι διδασκαλίες βασίζονται στην αγάπη. Είναι ακατάλυτη η δύναμή της,μ γι’ αυτό νικάει τα πάντα, αρκεί φυσικά να ρέει μέσα από την καρδιά μας.

Μια έρευνα που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας  κάνει λόγο για την αγάπη και την θεραπευτική της δύναμη.

  • Η μητρική αγάπη, η οποία θεωρείται και η πιο ισχυρή, προσφέρει απλόχερα αυτοπεποίθηση. Η τρυφερή αγκαλιά και ένα φιλί είναι αρκετά για να κάνουν ένα παιδί να μεγαλώσει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στη ζωή του. Γι΄αυτό και τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με πολλή αγάπη από τους γονείς του και ειδικά από τη μαμά τους, μπορούν να δώσουν αγάπη αργότερα στον σύντροφό τους, στα παιδιά τους, στους φίλους τους.
  • Η ορμόνη της αγάπης που δεν είναι άλλη από την ωκυτοκίνη, συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία συναισθηματικών δεσμών. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι βοηθάει σημαντικά στη διατήρηση της μνήμης.
  • Η αγάπη ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και μετά τους γύρω μας. Μόνο έτσι θα νιώσουμε την πραγματική αγάπη κι αυτή θα μας χαρίσει περισσότερα και καλύτερα χρόνια ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο