Τελευταία Νέα

Στην 87η θέση (από την 96η το 2016) του καταλόγου των πιο ευτυχισμένων χωρών για το 2017 βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που ανακοίνωσε το Sustainable Development Solutions Network, μια παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση στην ευτυχία των πολιτών της από τη διετία 2005-2007 μέχρι τη διετία 2014-2016, με μόνο τη Βενεζουέλα και την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία να την ξεπερνούν.

Οι συντάκτες της έκθεσης παρατηρούν δε ότι, αν και στην αντίστοιχη έκθεση του 2016 η Ελλάδα ήταν στη δεκάδα των χωρών αυτών μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία -τις δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση-, στη φετινή έκθεση η Ελλάδα είναι η μόνη από τις τρεις που παραμένει στη σχετική δεκάδα.
Η μείωση είναι της τάξης του  1,1 έναντι του 1,3 στην περσινή έκθεση.

Την πρώτη θέση στις πιο ευτυχισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο καταλαμβάνει η Νορβηγία εκθρονίζοντας τη Δανία.
Στον αντίποδα της λίστας των 155 χωρών βρίσκονται τα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής μαζί με τη Συρία και την Υεμένη.

Στην πρώτη δεκάδα μετά τις Νορβηγία και Δανία βρίσονται Ισλανδία, Ελβετία, Φινλανδία, Ολλανδία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Σουηδία.
Στην τελευταία δεκάδα βρίσκονται, αντίθετα, το Νότιο Σουδάν, η Λιβερία, η Γουινέα, το Τόνγκο, η Ρουάντα, η Τανζανία, το Μπουρουντί και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.
Η Γερμανία βρίσκεται στην 16η θέση, στην 19η το Ηνωμένο Βασίλειο, στην 31η η Γαλλία, ενώ οι ΗΠΑ υποχώρησαν μια θέση και βρίσκονται πλέον στην 14η θέση.

Η κατάταξη βασίζεται σε έξι δείκτες: το ΑΕΠ, το προσδόκιμο ζωής, την ελευθερία, την γενναιοδωρία, την κοινωνική στήριξη και την απουσία διαφθοράς σε κυβέρνηση και επιχειρήσεις.

πηγή: http://www.protothema.gr/zoi/article/663992/ekthesi-i-ellada-stis-hores-pou-ehoun-upostei-to-megalutero-pligma-stin-eutuhia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο