Τελευταία Νέα

Σύσκεψη για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τους βουλευτές Φθιώτιδας, τους Δήμους του νομού, αλλά και τα επιμελητήρια, τους εμπορικούς, αγροτικούς, βιοτεχνικούς συλλόγους και ενώσεις, τη Φθιωτική Αναπτυξιακή και το σύνολο των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Η συζήτηση αφορούσε από τη μια την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αδυναμιών, ώστε να διεξαχθεί κανονικά η 51η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, με τους παρευρισκομένους να συμφωνούν κρίνοντας επιβεβλημένη την από κοινού προσπάθεια για την επιτυχή διοργάνωση της 51ης Πανελλήνιας Εκθεσης με ανάληψη του συντονιστικού ρόλου από την ΠΕ Φθιώτιδας και τον αντιπεριφερειάρχη Ευθύμιο Καραΐσκο.

Από την άλλη απασχόλησε και η διασφάλιση της βιωσιμότητας του θεσμού με αλλαγές που θα επιτρέπουν να αναλάβουν την ευθύνη του κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις της περιοχής, ώστε να καταστεί η Εκθεση αναπτυξιακός πόλος της Στερεάς Ελλάδας.

Στο ζήτημα αυτό η Περιφέρεια επιμένει στην πρότασή της  να μεταφερθεί η εποπτεία σε ένα μικτό αυτοδιοικητικό σχήμα και είναι έτοιμη να προχωρήσει με τη Φθιωτική Αναπτυξιακή, στη μελέτη ενός σχεδίου βιωσιμότητας. Με δεδομένη άλλωστε την αδιαφορία του κεντρικού κράτους, για τον Κ. Μπακογιάννη προβάλλει ως μονόδρομος η ανάθεση της Εκθεσης στους αναπτυξιακούς φορείς της περιοχής, αφού έτσι ο έως σήμερα “κοιμώμενος γίγαντας” όπως χαρακτήρισε το θεσμό, θα ωφελήσει δραστικά την τοπική κοινωνία και οικονομία και θα μετατραπεί σε “πνεύμονα” ανάπτυξης για την Περιφέρεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο