Τελευταία Νέα

Default Placeholder

Σε στενό κλοιό βρίσκονται δεκάδες εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της  Novartis Hellas, καθώς η εισαγγελική έρευνα έχει απλώσει ένα δίχτυ ελέγχου σε κάθε πτυχή της δράσης της εταιρείας.

Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής»,  κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια αλλά και σε γραφεία, σε 17 σημεία της Αττικής, με στόχο την ανεύρεση στοιχείων για την έρευνα. Ανοιχτό είναι παράλληλα το ενδεχόμενο επίσκεψης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια  για την εξέλιξη της έρευνας που διεξάγεται εκεί εδώ και δύο χρόνια.

Στην Ελλάδα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και έγγραφα μπήκαν στο στόχαστρο των αρχών, σε οικίες που διατηρούν ή διατηρούσαν επαγγελματική σχέση με την εταιρεία.

Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα στοιχεία, αφού ρόλο στην υπόθεση φέρεται να διαδραματίζει και η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ , η οποία είναι ήδη ανοιχτή.Ο έλεγχος επεκτείνεται και σε επιστημονικές εταιρείες με την μορφή αστικού σωματείου οι οποίες συνεργάζονταν με τον ελβετικό κολοσσό και  ξεπερνούν σε αριθμό τις…  1.000.

Φύλλο και φτερό έχουν γίνει επίσης και λογαριασμοί 50 στελεχών που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη Novartis, αλλά και μελών της επιτροπής διατίμησης φαρμάκων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλοστέλεχος της Novartis – παρ-ολίγον αυτόχειρας- έχει ήδη φύγει για τη Βασιλεία, χωρίς να δώσει στοιχεία  που να βοηθήσουν τις έρευνες, καθώς  αρνείται ότι έχει σχέση με τα διερευνώμενα αδικήματα της δωροδοκίας ή του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν να υπάρξει σύντομα   συνάντηση με στελέχη του FBI, με επίσκεψη  που θα κάνουν στην Ουάσιγκτον η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή Έλληνες εισαγγελείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο