Τελευταία Νέα

dl1-1-633x330-300x1562xτου Δημήτρη Λάμπρου

 

 

Ο βαρύς φετινός χειμώνας έχει επιδεινώσει σε σημαντικό βαθμό τα εγγενή, από τη σύσταση και τη διαχείρισή του, προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας γενικότερα και του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς ειδικότερα. Τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής και όσων άλλων χρειάστηκαν τη συνδρομή των ιατρικών υπηρεσιών του ΓΝΛ είναι συνεχή και δικαιολογημένα.

Ο κ. δημητρης βλαχος επισκέφθηκε  το Νοσοκομείο Λιβαδειάς καθώς ο 16, 5 ετών γιος του παρουσίασε υψηλό πυρετό. Οπως είπε προς το viotiaplus.gr, έφτασε στις 7.35 χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο, στο οποίο βέβαια δεν υπήρχε εφημερεύων παιδίατρος, αλλά το παιδί παρέμεινε ως ενήλικος. “Αμέσως μας τοποθέτησαν σε κρεβάτι και πήραν αίμα για ανάλυση” λέει ο κ. Βλάχος. “Ομως αυτά που είδα  τις ώρες που αναγκαστικά μείναμε στο Νοσοκομείο με λυπούν και με ανησυχούν ως πολίτη” συμπληρώνει.

Τι άλλο συμβαίνει στο ΓΝΛ εκτός από την έλλειψη παιδιάτρου; “Εχει διαμορφωθεί μια κατάσταση διόλου κολακευτική για τη χώρα, μια κατάσταση που δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες. Χθες το βράδυ τα περιστατικά έφταναν το ένα μετά το άλλο. Ο μοναδικός γιατρός είχε συμπληρώσει 48 ώρες στα επείγοντα και προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν  δύο νοσοκόμες. Μέχρι τις 11 το βράδυ δεν υπήρχε ούτε ακτινολογικό τμήμα. Ο γιατρός επιχειρούσε μέσα σε όλη του την κούραση να αντιμετωπίσει τα περιστατικά – 15 με 20, μεταξύ των οποίων και καρδιακό επεισόδιο. Το ορθοπαιδικό τμήμα λειτουργούσε άψογα. Τα παιδιατρικά τα έστελναν στη Θήβα. Δυο γνωστές μου κατέφυγαν σε ιδιωτικά ιατρεία της Λιβαδειάς. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, κινδυνεύουν καθημερινά ζωές“.

Η εικόνα που παρουσιάζει ο κ. Βλάχος είναι αποκαρδιωτική. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες και είναι ζήτημα χρόνου και τύχης οι εναπομείνασες δομές να μην μπορούν πια να στηριχθούν στη φιλοτιμία των ελάχιστων λειτουργών της υγείας, που υπερβάλλουν εαυτόν κάθε μέρα στα επείγοντα. “Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος, αν εξαιρεθεί η πολύωρη αναμονή. Αλλά η συνολική εικόνα είναι τραγική”, καταλήγει ο κ. Βλάχος.

Η μαρτυρία του έρχεται να προστεθεί σε αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε. Πως οι αλλαγές στο ΕΣΥ πρέπει να είναι τολμηρές. άμεσες και ολοκληρωτικές. Με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που συνταράσσουν τον χώρο της υγείας ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για τον απολογισμό των ετών της ασυδοσίας, την τιμωρία των υπευθύνων και τον εκ βάθρων ανασχεδιασμό της δημόσιας υγείας στη χώρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο