Τελευταία Νέα

unnamed

 

 

 

Γράφει η Τζόρτζια Παπαλάμπρου-Χίνταλ

 

 

Στην Ελλάδα ελπίζουμε σε λίγο χιόνι στην πόλη ή σε ένα ταξίδι στα χιονισμένα χωριά, οι πιο τυχεροί, για να νιώσουμε την μαγεία των Λευκών Χριστουγέννων.

Στην Σκανδιναβία το πυκνό χιόνι και οι ατέλειωτες νύχτες έχουν αναγκάσει τους κατοίκους να γίνουν Μάστερ της χριστουγεννιάτικης μαγείας και των εορτασμών της περιόδου.

Με ένα μικρό αφιέρωμα σε συνέχειες, θα πάρουμε κι εμείς μια ιδέα αυτής της μεγάλης δανέζικης παράδοσης.

H πρώτη Παρασκευή του Νοέμβρη, έχει όνομα στη Δανία και λέγεται J – Day. Είναι η μέρα που έχει καθιερωθεί σαν τη μεγάλη βραδιά συνάντησης των περισσοτέρων Δανών στο κέντρο της πόλης, όπου γιορτάζουν την αρχή της εορταστικής περιόδου τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το εισιτήριο για την είσοδο τους στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα είναι η διάσημη Χριστουγεννιάτικη Μπύρα Julebryg η δυνατή  pilsner της Tuborg με 5.6% αλκοόλ και παρόλο που πωλείται μόνο για 10 περίπου εβδομάδες, είναι η τέταρτη μπύρα σε πωλήσεις στη Δανία.

Η Julebryg σερβίρεται στις 20:49 ακριβώς στα μπάρ, στις παμπς ή σε οποιοδήποτε μέρος έχει κανείς τη δυνατότητα να πιεί και να χορέψει. Τα μαγαζιά εκείνο το βράδυ είναι κατακλυσμένα απο πελάτες ντυμένους με μπλέ αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια και κοστούμια ξωτικών που ξεφαντώνουν καλοσωρίζοντας την μπύρα που φέρνει τα χριστούγεννα.
Το εθνικό hungover της επόμενης μέρας δεν είναι παρά ένα μικρό αντίτιμο ενός μεγαλύτερου εθνικού ξεφαντώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο