Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τις αναγκαίες εντάξεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού ύψους 39.752.000 € για πέντε έργα αποκατάστασης και βελτίωσης υποδομών της βόρειας Εύβοιας, ολοκλήρωσε τις αναγκαίες μελέτες και τις διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβασιοποίησε ήδη δύο έργα, αρχικού προϋπολογισμού 9.380.000 €, τα οποία και ξεκινούν την επόμενη περίοδο. 

Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση βλαβών, ενίσχυση τεχνικών έργων & λήψη μέτρων προστασίας εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου περιοχής Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού», αρχικού προϋπολογισμού 8.500.000 € με Φ.Π.Α.  

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών και φθορών επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Εύβοιας, εντός των διοικητικών ορίων της περιοχής του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Περιλαμβάνονται τμήματα της Εθνικής οδού υπ’ αρ. 77, Χαλκίδα Ιστιαία-Αιδηψός, πριν από τον οικισμό Βασιλικά έως τα Λ. Αιδηψού και των Επαρχιακών οδών Ρο βιές – Ιστιαία – Κανατάδικα, Καμάρια – Μονοκαρυά – Κρυονερίτης, Ωρεοί – Ταξιάρχης – Καστα νιώτισσα – Γαλατσάδες και Ροβιές – Ήλια – Λ. Αιδηψού ενώ προβλέπεται και η ανακατασκευή της γέφυρας Μονοκαρυάς. 

Στην ίδια διεκπεραιωτική διαδικασία περιλαμβάνεται και το έργο «Αποκατάσταση βλαβών Ηλεκτροφωτισμού Κόμβων Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Βόρειας Εύβοιας», αρχικού προϋπολογισμού 880.000 € με Φ.Π.Α.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών και φθορών του οδικού ηλεκτροφωτισμού επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Εύβοιας, εντός των διοικητικών ορίων των δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Άγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού. 

Τα τρία έργα, που εκκρεμούν και αναμένεται να συμβασιοποιηθούν εντός των επομένων ημερών, αφορούν σε αποκατάσταση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Μαντοδίου – Λίμνης Αγ. Άννας και σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης για τους δύο δήμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο