Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει το έργο για την προστασία της παράκτιας ζώνης της Πλατάνας Κύμης, με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 7.000.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε με την ένταξή του στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και συγκεκριμένα στη Δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», που αντλεί πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Αναμένεται πλέον η εγκατάσταση εργοταξίου από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή και συγχρόνως την προστασία από τη διάβρωση του παραλιακού δρόμου του οικισμού Πλατάνας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο οποίος αποτελεί και τμήμα της Επαρχιακής Οδού Αυλωνάρι -Οξύλιθος – Πλατάνα – Παραλία Κύμης.

Το έργο περιλαμβάνει:

  1. Κατασκευή νέου παραλιακού τοιχίου, εμπρός από το υφιστάμενο. Το ενδιάμεσο μεταξύ των τοιχίων θα επιχωθεί πλήρως, ώστε να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού για τις πραγματοποιούμενες σε αυτό δραστηριότητες (διέλευση οχημάτων, περίπατος, αναψυχή κλπ.).
  2. Διαμόρφωση παραλιακής ζώνης με:
  • Οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, σήμανση της παραλιακής οδού του οικισμού, η οποία θα διαπλατυνθεί και θα αποκτήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της πλάτος 12 μέτρων.
  • Κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Πλατάνας με αισθητικές παρεμβάσεις, πρόβλεψη όδευσης τυφλών και εξασφάλισης κίνησης των ΑΜΕΑ, προστατευτικά κιγκλιδώματα, σκάλες καθόδου στην παραλία και
    φωτιστικούς στύλους.

3. Έργα ακτομηχανικής προστασίας, στα οποία περιλαμβάνονται:

  • Τρεις εγκάρσιοι πρόβολοι εκ λιθορριπής.
  • Σύστημα τεσσάρων κυματοθραυστών
  • Αποξήλωση υφιστάμενου κυματοθραύστη.
  • Ανακατασκευή νότιου προβλήτα.

Για την συναρμογή της νέας κατασκευής με την υφιστάμενη παραλία, προβλέπεται επίσης να κατασκευαστεί (ως συνέχεια του βόρειου άκρου του προβλήτα) κατακόρυφος κρηπιδότοιχος μήκους 10,40 μέτρων, από όμοιους συμπαγείς τεχνητούς ογκόλιθους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο