Τελευταία Νέα

Ευρεία έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε την Πέμπτη 12 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης, με θέμα την πρόωρη έναρξη της αρδευτικής περιόδου στην Κωπαΐδα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Βοιωτίας, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων και του Δήμου Ορχομενού, ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Δημητρίου, εκπρόσωποι των αγροτών του Κωπαϊδικού Πεδίου και των αναδόχων διαχείρισης της άρδευσης της Κωπαΐδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε πως το διαθέσιμο νερό, που είναι αποθηκευμένο στους ταμιευτήρες, λόγω της παρατεταμένης
ανομβρίας είναι λίγο, ενώ οι λήψεις που αναμένονται από την Υλίκη και τον Μόρνο θα γίνουν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν.
Όπως ανέφερε: “Η αρδευτική περίοδος, σύμφωνα με τον κανονισμό, αρχίζει την 1η Μαΐου, ενώ αν συντρέχουν έκτακτες συνθήκες, με απόφαση του
Αντιπεριφερειάρχη, η ημερομηνία μεταβάλλεται. Φέτος οι συνθήκες είναι έκτακτες και μετά από τις συζητήσεις που έκανα με όλους εσάς, αλλά και την εισήγηση της ΔΑΟΚ, ελήφθη απόφαση για την έναρξη της αρδευτικής περιόδου από 15 Απριλίου, για δύο λόγους. Ο πρώτος, για να βοηθηθούν οι νέες καλλιέργειες να φυτρώσουν, αλλά και οι παλαιές να διασωθούν, λόγω της ανομβρίας και της υψηλής θερμοκρασίας,  και ο δεύτερος, γιατί ως
διοίκηση οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι και να μοιράζουμε το αρδευτικό νερό δίκαια και όχι να το παίρνει όποιος προλάβει. Το νερό είναι πολύ λίγο και  θα έχουμε προβλήματα με την επάρκεια, όμως δεν πρέπει να δημιουργήσουμε και προβλήματα στη μεταξύ μας εμπιστοσύνη”.
Με την απόφαση αυτή συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ενώ όλοι τόνισαν την ανάγκη των συστηματικών ελέγχων και της αυστηρότερης επιτήρησης της άρδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο