Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση «Beyond», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της «ΔΕΘ Helexpo» και φιλοξένησε στο περίπτερό της καινοτόμες επιχειρήσεις, ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Στερεάς Ελλάδας. 

Παρουσίασε δέσμη έξυπνων διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως η εφαρμογή «Ψηφιακός Βοηθός», δείγμα στην διεύθυνση https://youtu.be/aw20rb_Lzs8 και προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης Α.Ε.», που εδρεύει στη ΒΕΠΕ Τεχνόπολις, προκειμένου να συνεργαστούν σε επιμέρους δράσεις που αφορούν:  

  • Στην από κοινού υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων και έργων τοπικής ανάπτυξης κοινού ενδιαφέροντος. • Στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχονται από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και καινοτομία. 
  • Στην υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε τομείς όπως η ενέργεια, το περιβάλλον και ο τουρισμός.  
  • Στην αναχαίτιση της διαρροής επιστημόνων, brain-drain, από την Περιφέρεια στο εξωτερικό, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  
  • Στην υποστήριξη της Περιφέρειας σε θέματα στρατηγικής ICT και ανάπτυξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο