Τελευταία Νέα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίαση του την 31 Οκτωβρίου 2022 καθώς και την 2 Νομεβρίου 2022 με αφορμή το περιστατικό της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2022 και την πολύωρη διακοπή ρεύματος στο Νοσοκομείο που άφησε ασθενείς, νοσηλευτές και γιατρούς στο σκοτάδι, εξέδωσε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, το οποίο παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Α) Υιοθετεί εν μέρει την ανακοίνωση – ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Λιβαδειάς. 

  • Καμία απόλυση υγειονομικού. Άρση των αναστολών εργασίας. 
  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας. 

Β) Υιοθετεί εν μέρει τις παρακάτω προτάσεις της τριμερούς επιτροπής γιατρών του Νοσοκομείου Λιβαδειάς. 

  • Να σταματήσουν πάραυτα οι μετακινήσεις νεφρολόγων, παιδιάτρων και να μη γίνει στο μέλλον καμία άλλη μετακίνηση συναδέρφου εκτός του νοσοκομείου Λιβαδειάς, με την παρούσα στελέχωση κανείς δεν περισσεύει. 
  • Να σταματήσει η προκλητικότατη απόσπαση της συναδέρφου χειρουργού σε νοσοκομείο. Να ληφθεί μέριμνα απόσπασης αγροτικών ιατρών για κάλυψη εφημεριών στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Λιβαδειάς. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στελέχωσης των εφημεριών και της συνοδείας βαρέων περιστατικών. 
  • Άμεση προκήρυξη θέσεων νεφρολόγων, ορθοπαιδικού, ιατρών με εξειδίκευση στην επειγοντολογία προς στελέχωση στο ΤΕΠ. Επείγουσα στελέχωση του αξονικού τομογράφου με εξειδικευμένο ιατρό στο αντικείμενο αυτό.  
  • Κανένα διοικητικό εντέλλεσθε για υπερεφημέρευση ή μετακίνηση συναδέρφων από την στιγμή που δεν προκηρύσσεται θέση που υποτίθεται θα καλυφθεί ή παραμένει κενή επί μακρόν. 
  • Ο διοικητής του νοσοκομείου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εκλογών για το επιστημονικό συμβούλιο και των διευθυντών του τομέα. 
  • Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου με παρουσία του ιδίου του διοικητή, όταν του ζητείται, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου. 

Γ) Απαιτεί την έμπρακτη ανάληψη και την απόδοση της ευθύνης για την πολύωρη διακοπή ρεύματος στο Νοσοκομείο από τους υπευθύνους. 

Δ) Ζητά την παροχή κινήτρων από την Πολιτεία προς τους ιατρούς των Περιφερειακών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγείας με σκοπό την κάλυψη των κενών θέσεων. 

Ε) Ζητάει από την Κυβέρνηση την γενναία αύξηση της χρηματοδότησης σε όλους του τομείς της υγείας. 

ΣΤ) Ζητάει τη λειτουργία ενός πλήρως στελεχωμένου Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου, στο Νομό Βοιωτίας.

Ζ) Ζητά την παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων φορέων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και άλλων φορέων του Δήμου Λεβαδέων, των όμορων Δήμων καθώς και των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων που εξυπηρετούνται από το Γ.Ν. Λιβαδειάς, στην 5η Υ.Π.Ε καθώς και στο Υπουργείο Υγείας με σκοπό την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.»  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο