Τελευταία Νέα

Η περιποίηση των μαλλιών αποτελεί βασικό μέρος της αυτοφροντίδας για τις γυναίκες. Δεν έχει να κάνει μόνο με το να έχετε ωραία μαλλιά – έχει να κάνει με το να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Και με τα σωστά προϊόντα και τεχνικές, μπορείτε να διατηρήσετε τις μπούκλες σας υγιείς, λαμπερές και γεμάτες σώμα.

Πριν ξεκινήσετε να λούζετε τα μαλλιά σας, φροντίστε να τα βουρτσίσετε καλά για να απομακρύνετε τυχόν μπερδέματα (και να βγάλετε τυχόν κόμπους). Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το σπάσιμο. Αν έχετε μακριά μαλλιά, βάλτε τα σε μια ψηλή αλογοουρά πριν από το βούρτσισμα – αυτό θα τα κρατήσει μακριά από τη μέση όσο ετοιμάζεστε.

Το λούσιμο των μαλλιών σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της σωστής φροντίδας των μαλλιών. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σαμπουάν στην αγορά σήμερα, αλλά όλα εξυπηρετούν έναν σκοπό: να καθαρίσουν το τριχωτό της κεφαλής σας και τους θύλακες των τριχών σας, ώστε να μπορούν να παράγουν πιο εύκολα νέες τρίχες (ή να βοηθήσουν τις υπάρχουσες να αναπτυχθούν). Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα μαλακτικά που κάνουν σχεδόν το ίδιο πράγμα με τα σαμπουάν – μόνο που δεν αφαιρούν τόση υγρασία από τα μαλλιά σας όσο το κανονικό σαμπουάν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαια όπως λάδι καρύδας ή Moroccanoil στο τριχωτό της κεφαλής για σκοπούς περιποίησης. Η εφαρμογή αυτών των ελαίων θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και να το κάνετε να φαίνεται λαμπερό και υγιές. Θα πρέπει πάντα να εφαρμόζετε αυτά τα έλαια πριν πάτε για ύπνο, ώστε να έχουν χρόνο να εισχωρήσουν στο τριχωτό της κεφαλής πριν έρθει ξανά το πρωί.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και όμορφα:

– Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι θερμικής προστασίας κατά το στέγνωμα ή το ίσιωμα.

– Μην βάφετε συχνά τα μαλλιά σας, αντ’ αυτού προτιμήστε τεχνικές όπως Balayage ή Ombre.

– Χρησιμοποιήστε σαμπουάν που περιέχουν πρωτεΐνες, οι οποίες βοηθούν στην αποκατάσταση των βλαβών.

– Μην πλένετε υπερβολικά τα μαλλιά σας- αυτό αφαιρεί τα φυσικά έλαια και αφήνει τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και ξηρά.

– Αποφύγετε τη χρήση θερμαινόμενων εργαλείων styling σε νωπά μαλλιά, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ψαλίδα.

– Προσπαθήστε να μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο.

– Αν έχετε σγουρά μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα leave in conditioner μετά το λούσιμο για να μειώσετε το φριζάρισμα και να προσθέσετε λάμψη.

– Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα εργαλεία για την τοποθέτηση extensions στα μαλλιά όπως το V- light hair extension kit για την ασφαλή εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής.

Ενώ γενικά απαιτούν αρκετή συντήρηση, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα που σας βοηθούν να φροντίζετε τα μαλλιά σας. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια από αυτά τα προβλήματα σε ορισμένες περιόδους της ζωής σας, δεν χρειάζεται να είναι μόνιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο