Τελευταία Νέα

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας  και ο πολιτιστικός σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς στο πλαίσιο των διαλέξεων με σύγχρονα θέματα διαστημικής Φυσικής και Αστροφυσικής με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας μέσα στο ηλιακό μας σύστημα», σας προσκαλούν στην 6ηδιάλεξη, με τον τίτλο : «Θα κατοικήσουμε τα επόμενα χρόνια στη Σελήνη και στον Άρη;» και ομιλητή τον Καθηγητή Αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Λουκά Βλάχο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 11 π.μ. στην αίθουσα «Κορτέση» της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς (Φ. Νικολάου και Ιερολοχιτών).

Θα προλογίσει ο Καθηγητής και Πρόεδρος στο νέο Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) κ. Βάιος Λάππας.

Σ’ αυτή, όμως, την τελευταία διάλεξη η επιστήμη συναντά την τέχνη! Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το σύνολο κιθάρας FilmStringz, από το  Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς. Οι FilmStringz ερμηνεύουν διάσημα κομμάτια κινηματογραφικής μουσικής, διασκευασμένα από τον καθηγητή του συνόλου, Θανάση Αποστόλου.

Επίσης, στο πλαίσιο αυτών των διαλέξεων, το βράδι του Σαββάτου 13 Απριλίου 2024 και ώρα 9.00 μμ., θα πραγματοποιηθεί στην ταράτσα της Βιβλιοθήκης (Κάδμου 7 & Δαιδάλου) αστροπαρατήρηση με εμψυχωτή τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας κ. Σταύρο Λέτη.

Είσοδος Ελεύθερη

Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος  στόχος των διαλέξεων είναι οι μαθητές/τριες και οι συμπολίτες μας να γνωρίσουν από κοντά επιστήμονες ερευνητές διεθνούς κύρους με μεγάλη ερευνητική εμπειρία και έργο. Την επιστημονική ευθύνη φέρει ο συμπολίτης μας καθηγητής Αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Λουκάς Βλάχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο