Τελευταία Νέα

Τα πρώτα χρόνια εμφάνισης του φωτισμού LED ήταν πολύ κρίσιμα. Μία νέα τεχνολογία υποσχόταν ότι στο μέλλον θα άλλαζε ό,τι μέχρι τώρα γνωρίζαμε για το τεχνητό φωτισμό. Τα φώτα κάποτε ήταν περιορισμένα και ελάχιστα. Σήμερα, η εποχή έχει αλλάξει και η τεχνολογία καθοδηγεί αυτή την εξέλιξη. Ο ηλεκτρονικός φωτισμός LED χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια για να δημιουργήσει φως και όχι θερμότητα, όπως γινόταν παλιά. Αυτή η τεχνολογία δίνει την δυνατότητα στα LED πάνελ και σε άλλα φώτα να παράγουν οικονομικό φως, με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ρεύματος. Σήμερα, η τεχνολογία αυτή είναι παντού.

Η επιλογή ενός φωτισμού LED εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε σπιτιού ή επιχείρησης. Για παράδειγμα, τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου είναι πολύ αποτελεσματικά όταν θέλουμε να φωταγωγήσουμε το γκαζόν ή τα δρομάκια στον κήπο μας, ακόμα και τα εξωτερικά αρχιτεκτονικά σημεία ενός σπιτιού. Επίσης, τα συγκεκριμένα φωτά δεν απαιτούν ξεχωριστή ηλεκτρική εγκατάσταση και μπορούν να προσαρμοστούν παντού, αρκεί να υπάρχει έντονο ηλιακό φως την ημέρα, από το οποίο θα εξαρτηθεί και η απόδοσή των ηλιακών φωτιστικών την νύχτα. 

Η απόφαση για τον ποιο φωτισμό θα πρέπει να εμπιστευτούμε για μέσα και έξω από το σπίτι, έχει να κάνει με τα πλεονεκτήματα που παρέχει το κάθε στυλ LED λάμπας, ειδικά όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση, τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την πρακτική χρήση. 

Ηλιακά φώτα εξωτερικού χώρου: Είναι φιλικά προς το περιβάλλον και καταναλώνουν ηλιακή ενέργεια. Τα φώτα αυτά έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή λόγω της εξοικονόμησης που προσφέρουν και το χαμηλό λειτουργικό κόστος. Αυτά τα φώτα αξιοποιούν το ηλιακό φως με την ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών κυψελών, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες για νυχτερινή χρήση. 

Από οικονομική άποψη, τα ηλιακά φώτα προσφέρουν μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση. Μπορεί να κοστίζουν πιο ακριβά, αλλά το λειτουργικό κόστος είναι ουσιαστικά μηδενικό, αφού δεν καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο. Επιπλέον, οι εξελίξεις στην τεχνολογία LED στα συστήματα ηλιακού φωτισμού έχουν βελτιώσει την απόδοσή τους, καθιστώντας τα μια βιώσιμη επιλογή για μια ποικιλία αναγκών για εξωτερικό φωτισμό.

Η σωστή λειτουργία των ηλιακών φωτιστικών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες. Η απόδοσή τους μπορεί να μειωθεί κατά τη διάρκεια συννεφιασμένων ή βροχερών ημερών ή σε περιοχές με περιορισμένη έκθεση στον ήλιο. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία τους γιατί δεν μπορούμε να τα έχουμε όλες τις ώρες διαθέσιμα. 

Από την άλλη, τα LED πάνελ είναι πιο κομψά, με λεπτό προφίλ και προτιμούνται για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Είναι κομψά, με μοντέρνα αισθητική, και προσαρμόζονται σε ποικίλες εγκαταστάσεις, από οικιακές κουζίνες έως επαγγελματικούς χώρους γραφείων.  Έχουν ομοιόμορφη κατανομή φωτός και εξαιρετική ενεργειακή απόδοση. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές λάμπες πυρακτώσεως ή φθορισμού, τα LED μετατρέπουν μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας σε φως, με αποτέλεσμα τη λιγότερη σπατάλη θερμότητας και περισσότερη απόδοση φωτός ανά watt ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται. Η ενεργειακή τους απόδοση είναι μεγάλη καθώς τα LED καταναλώνουν έως και 75% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν έως και 25 φορές περισσότερο από τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο