Τελευταία Νέα

H Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 01/03/2024 προκειμένου να συζητήσει διεξοδικά, να ακούσει και να καταγράψει τις αναφορές των συναδέλφων μηχανικών στους οποίους πραγματοποιήθηκε έλεγχος από ιδιωτικές εταιρείες λογισμικού μετά από αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις.

Από την πρώτη στιγμή το Τμήμα μας είναι σε συνεργασία και επικοινωνία με το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος καθώς αντίστοιχοι έλεγχοι και δικαστικές αποφάσεις έχουν προηγηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος αφού έλαβε υπόψιν της όλα τα δεδομένα αποφάσισε αρχικά τα εξής : 

  1. Τη διερεύνηση εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης των συναδέλφων μηχανικών και της νομικής διάστασης της διαδικασίας των ελέγχων καθώς είναι ανησυχητικό να θεωρούνται ύποπτοι εκ των προτέρων όλοι οι συνάδελφοι μηχανικοί σε όλη την Ελλάδα.
  2. Τη διεκδίκηση προγραμμάτων ενίσχυσης από χρηματοδοτικά εργαλεία για μηχανικούς και εταιρείες τεχνικού αντικειμένου για αναβάθμιση λογισμικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με υψηλά ποσοστά επιδότησης χωρίς κατώτατα όρια.
  3.  Την καθιέρωση πρόσκλησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε εταιρείες παροχής λογισμικού μηχανικού από το ΤΕΕ ή και από τους συλλόγους μηχανικών για προσφορά των προϊόντων τους σε καλύτερες τιμές και διάθεσή τους απευθείας στον τεχνικό κόσμο.
  4. Τη συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας μας στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιούν για τη δημιουργία και τη διάθεση ελεύθερου λογισμικού προς όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο