Τελευταία Νέα

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και ο πολιτιστικός σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς στο πλαίσιο ενίσχυσης και προώθησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων συνδιοργανώνουν Εργαστήρια πειραμάτων για τους/τις μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού.

Σε ποιους απευθύνεται: Μαθητές/μαθήτριες Ε’ & ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού

Πότε: Καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) 9.30-12.30, μέχρι 31 Μαΐου 2024 (κατόπιν συνεννοήσεως των εκπαιδευτικών με τη Βιβλιοθήκη)

Πού: Στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης (Κάδμου 7 & Δαιδάλου)

Εμψυχωτής/Εισηγητής: Σταύρος Λέτης, Φυσικός (εκπαιδευτικός)

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δραστηριότητα, σχεδιασμένη πάνω στη χαρά της ανακάλυψης, της δημιουργικότητας και της κατάκτησης της γνώσης από τα παιδιά και ένα ταξίδι εξερεύνησης στον υπέροχο κόσμο της Φυσικής με απλά, καθημερινά υλικά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες στη διάρκεια αυτών των δράσεων θα εκτελούν απλά και διασκεδαστικά πειράματα και θα φτιάχνουν πρωτότυπες κατασκευές προσεγγίζοντας με βιωματικό τρόπο  το μάθημα της Φυσικής και μαθαίνοντας βασικές αρχές της διασκεδάζοντας. Άλλωστε, ο βασικός σκοπός αυτών των εργαστηρίων συνίσταται στη σύνδεση της μύησης των παιδιών στην πειραματική διαδικασία των φυσικών φαινομένων και στη βιωματική προσέγγιση της γνώσης του κόσμου που τα περιβάλλει.

Προ(σ)καλούμε, λοιπόν, Τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού να μας επισκεφθούν και να συμμετάσχουν σε ένα από τα εργαστήρια που στοχεύουν να τα μυήσουν βιωματικά στη Φυσική μέσα από τις κατάλληλα σχεδιασμένες, διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τα προ(σ)καλούμε να ανακαλύψουν την εκπληκτική επιστήμη της Φυσικής που κρύβεται πίσω από τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Ε

Πληροφορίες-συμμετοχές: Βασιλική Μίχου  6974519569.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο