Τελευταία Νέα

Η Σαντορίνη δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς του κόσμου. Η πλούσια ιστορία της, που πολλοί την συνδέουν με τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας, η φυσική της ηφαιστειογενής ομορφιά, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός που κρύβεται θαμμένος στην αρχαία Θήρα, έρχεται σε αντίθεση με την νυχτερινή ζωή και το έντονο κοινωνικό γίγνεσθαι του νησιού. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές στο πώς μπορείτε να συνδυάσετε τον ρομαντισμό με την περιπέτεια.

Από την πρώτη κιόλας μέρα που θα φτάσετε στο νησί, μπορείτε να επισκεφθείτε τα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Τα Φηρά είναι ένα γραφικό χωριό χτισμένο στην άκρη της καλντέρας. Έπειτα προς το απόγευμα, μπορείτε να περπατήσετε στην Οία και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης σε ένα τοπικό καφέ. Η Οία είναι γνωστή για τα λευκά σπιτάκια της, με τους μπλε τρούλους των εκκλησιών και τα γραφικά σοκάκια της. Βρίσκεται στην άκρη του νησιού και σίγουρα θα χρειαστείτε κάποια μεταφορικό μέσο ή την τοπική συγκοινωνία.

Αν είστε λάτρης της πεζοπορίας και της ποδηλασίας, είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε άφοβα στο νησί. Μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά της καλντέρας ή να κανονίσετε μια βόλτα με άλογα. Αν ρωτήσετε στα τοπικά τουριστικά γραφεία του νησιού, εκεί διοργανώνουν τέτοιες ξεναγήσεις πάντα με συνοδό.

Επισκεφθείτε τα αρχαία ερείπια του Ακρωτηρίου. Το Ακρωτήρι ήταν μια αρχαία πόλη που καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου το 1600 π.Χ. Τα ερείπια της πόλης είναι καλά διατηρημένα και προσφέρουν μια μοναδική εικόνα της ζωής στην αρχαία Ελλάδα.

Πηγαίνετε για κολύμπι ή ηλιοθεραπεία σε μια από τις πολλές παραλίες της Σαντορίνης. Το νησί διαθέτει μια ποικιλία παραλιών, από αμμώδεις παραλίες μέχρι παραλίες με βότσαλα. Ψάχνοντας για υπηρεσίες Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/ σε τοπικά τουριστικά γραφεία μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος ή να κλείσετε μια βόλτα με βάρκα που κάνει τον γύρο της Σαντορίνης με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν βέβαια είστε γνωστής της θάλασσας και έχετε δίπλωμα οδήγησης σκάφους, μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος της αρεσκείας σας, ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε, και να απολαύσετε μια βόλτα στην απέραντη θάλασσα του Αιγαίου. Παράλληλα αν σας αρέσει το ψαροντούφεκο, μπορείτε να ζητήσετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τα νερά γύρω από τη Σαντορίνη είναι πλούσια σε θαλάσσια ζωή, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό μέρος για ψάρεμα και ελεύθερη κατάδυση.  

Εάν ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε ένα σκάφος στη Σαντορίνη, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες πριν ξεκινήσετε την εκδρομή σας.
  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα εφόδια, όπως φαγητό, νερό, αντηλιακό και καπέλο.
  • Ζητήστε από την εταιρεία ενοικίασης να σας δείξει τα μετρά ασφαλείας που πρέπει να πάρετε στο σκάφος, πού βρίσκεται ο σωστικός εξοπλισμός αλλά και πώς τον χρησιμοποιείτε. 

Η ενοικίαση σκάφους είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε τη Σαντορίνη. Με ένα σκάφος, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές αναμνήσεις από αυτό το μαγικό νησί.

Η ενοικίαση σκάφους αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσετε τη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά. Μπορείτε να απολαύσετε ήρεμες παραλίες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες από τους τουρίστες, στον δικό σας χρόνο, χωρίς να βιάζεστε ή να σας αγχώνει η αναχώρηση του σκάφους. Εναλλακτικά εάν δεν έχετε την εμπειρία, μπορείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα με πλοίο γύρω από τη Σαντορίνη, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα αξιοθέατα του νησιού από τη θάλασσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο