Τελευταία Νέα

Ο  Δεκέμβρης γλιστράει με χάρη μέσα από τα γιορτινά λαμπιόνια, τα στολισμένα έλατα, τα χριστουγεννιάτικα χρώματα που φόρεσε η καθημερινότητα, για να μας οδηγήσει στη γιορτή των γιορτών που με αδημονία περιμένουμε όλοι.  Στο απαραίτητο εθιμοτυπικό των ημερών δίκαια θα έπρεπε να περιλαμβάνεται και η επίσκεψη στο DELICE, για να αφήσουμε στα μαγικά χέρια του την επιλογή των γλυκών που θα συμπληρώσουν το κλίμα της χαράς δίνοντας αξέχαστη γεύση στην απόλαυση…

Γλυκά ποιήματα DELICE συνδυάζουν αρμονικά το κλασικό με το μοντέρνο, αυτό που καθιερώθηκε ως παραδοσιακό με τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας στο πεδίο των γλυκών εδεσμάτων. “Η νέα τάση στη ζαχαροπλαστική”, θα πει η κ. Μαίρη Καμινάρη, η ψυχή του DELICE,  “είναι το πάντρεμα του παραδοσιακού γλυκού με την υψηλή πατισερί και το DELICE ανταποκρίνεται απόλυτα σε αυτό. Οι τεχνικές παραγωγής έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και οι πρώτες ύλες επιλέγονται με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια”. Και αμέσως το κάνει πιο συγκεκριμένο και πιο λαχταριστό: “Ας πάρουμε το αγαπημένο σε όλους κωκ. Παραμένει παραδοσιακό γλυκό, πλέον όμως η κρέμα του είναι απαλή, το γλάσο του ρευστό. Τα σιροπιαστά επίσης, με εξαιρετικής ποιότητας βούτυρο, με μπαχάρια που ευωδιάζουν ανατολή, με σιρόπια πιο σωστά βρασμένα, πιο ελαφρά”.

Στο κατάστημα μια τεράστια γκάμα γλυκών δημιουργιών ξεπροβάλλει σε κάθε βήμα, στις προθήκες που διαδέχονται η μια την άλλη, σίγουρη για την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει στη γεύση, στην όσφρηση, στην όραση, στήνοντας ένα πανηγύρι συναισθησίας… Η εμπειρία -από το 1987- του Αργύρη Μανιά- αποτελεί εγγύηση για τη συνεχή ανανέωση της δημιουργικής ζαχαροπλαστικής και η υπογραφή του είναι συνώνυμη της υψηλής ποιότητας. Και φυσικά υπάρχει και το αισθητικό κομμάτι: “Μα το γλυκό δεν παρασκευάζεται  απλώς για να βγει προς πώληση. Στολίζεται, ομορφαίνει πριν βγει στη βιτρίνα”, επισημαίνει η κ. Μαίρη Καμινάρη  όσο η περιδιάβαση ανάμεσα από μελομακάρονα, κουραμπιέδες, μπακλαβάδες, γεμιστά τσουρέκια με πραλίνα και κάστανο, τούρτες, εκμέκ και άλλους και άλλους γλυκούς πειρασμούς, δεν θέλεις να τελειώσει. 

Η αναφορά στα μελομακάρονα  αποτελεί αναγκαιότητα, από τις πιο γλυκές και νοσταλγικές που υπάρχουν. Εδώ θα βρείτε μια κυριολεκτικά ατέλειωτη ποικιλία παραλλαγών, από μπουκίτσες  και γεμιστά μέχρι βουτηγμένα στη λευκή ή στην κλασική σοκολάτα. Και ασφαλώς το παραδοσιακό μελομακάρονο που θυμίζει οικογενειακά Χριστούγεννα, το ίδιο ή και περισσότερο γευστικά!

Μια από τις προτάσεις για το γιορτινό τραπέζι είναι αναμφίβολα το panettone. Για το ιταλικό ψωμί των Χριστουγέννων DELICE, με προζύμι 24ωρης ωρίμανσης και παρασκευή που μοιάζει με ιεροτελεστία, η δημιουργική ομάδα καμαρώνει, όπως βεβαιώνει η κ.  Μαίρη Καμινάρη για να συμπληρώσει τη λίστα των επιλογών:  “Μετά τα λουκούλλεια γεύματα των ημερών, ιδανική επιλογή θα ήταν επίσης μια μους κάστανο με σοκολάτα ή ακόμη κάτι πιο δροσερό, μια τούρτα βανίλια Μαδαγασκάρης με αγριοκέρασο”. Δεν ξέρω τι θα  προτιμήσετε, αλλά αν είναι  DELICE, θα είναι ό,τι καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο