Τελευταία Νέα

Τοποθετημένη σε μια στρατηγική θέση, Σοφοκλέους γωνία με θέα στην Έρκυνα, η ΜΟΚΑ αποτελεί ένα διαρκή προκλητικό πειρασμό -γευστικό προσδιορισμό που με την ποιότητά της έχει κατακτήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα περισσότερο αυτές τις μέρες των γιορτών οι ευωδιές, τα χρώματα, οι καλόγουστες φωτεινές βιτρίνες είναι σαν να σε καλούν να μπεις σε ένα… ναό του γλυκού και να τα αγοράσεις όλα. Ακόμα κι ένα σπίτι… όχι στο βουνό, όχι στη θάλασσα, αλλά ένα σοκολατόσπιτο που υπόσχεται ιδανικές στιγμές πάνω από την περίτεχνα στολισμένη στέγη του.

Ποιο είναι το μυστικό αυτής της πολύχρονης επιχειρηματικής αλλά και γευστικής, που μας  ενδιαφέρει εδώ, επιτυχίας; “Η ενδελεχής έρευνα για την επιλογή των πιο ποιοτικών υλικών είναι το εμφανές χαρακτηριστικό πίσω από τη μοναδική γεύση ΜΟΚΑ”, λέει η κ. Κατσιούλη, που είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το επιτυχημένο πατισερί. Και συνεχίζει: “Υπάρχει βέβαια κι ένα πιο βαθύ μυστικό, το ότι σε όλες μας τις δημιουργίες, σε ό,τι κάνουμε προσθέτουμε μια μεγάλη, υπερβολική θα έλεγα, δόση αγάπης”.

Τα λευκά αστέρια ομορφαίνουν τις βιτρίνες της ΜΟΚΑ δίνοντας τον χριστουγεννιάτικο τόνο, που συνειρμικά μας οδηγεί και στα αντίστοιχα γλυκά. Ο βασιλιάς της εποχής, το μελομακάρονο, στη ΜΟΚΑ έχει την τιμητική του. Μελομακάρονα με σοκολάτα υγείας, γάλακτος και με λευκή σοκολάτα. Μελομακάρονα με φρούτα του δάσους, εντυπωσιακά μελομακάρονα με πουρέ κάστανου και φυσικά το κλασικό, παραδοσιακό, ελληνικό μελομακάρονο, που αρκεί να το μυρίσει κανείς για να ταξιδέψει στα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων. Νομίζω ότι δύο από κάθε είδος αν φάει κανείς είναι μια καλή δόση. Για μεσημέρι.

Όσο για το θέμα του επιδόρπιου μετά τα μεγάλα παραδοσιακά δείπνα που θα οργανωθούν σε πολλά σπίτια αυτές τις μέρες, οι προτάσεις της ΜΟΚΑ περιλαμβάνουν επιλογές που μπορούν να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις, από τις πιο παραδοσιακές μέχρι τις πιο μοντέρνες. Εδώ θα βρούμε μοναδικό κορμό κάστανο – καραμέλα, τη new entry Red velvet και ασφαλώς τα αγαπημένα εκμέκ καταΐφι και εκμέκ τσουρέκι. Για εναλλαγή προτείνονται οι σταθερής γευστικής ηδονής σοκολατόπιτες, πορτοκαλόπιτες και τα γαλακτομπούρεκα, ενώ αν -άνθρωπος είσαι ρε αδερφέ- σε πιάσει μια λιγούρα στο μεσοδιάστημα των γιορτινών τραπεζιών, τα περίφημα μπισκότα ΜΟΚΑ είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Σοφοκλέους 58
Τηλ. 2261 087855
https://www.facebook.com/zaxmoka/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο