Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή η δημοπράτηση του έργου: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΡΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ», προϋπολογισμού 23.808.000 ευρώ!

Υπενθυμίζεται, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με βάση τη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Δωρίδος, υπέβαλε εγκαίρως το αίτημα ένταξης σε σχετική πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης και η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε με απόφαση του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Κατόπιν αυτών και μετά την έγκριση της περίληψης διακήρυξης, της διακήρυξης και των λοιπών τευχών δημοπράτησης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε τη δημοπράτηση του έργου με ανοικτό διαγωνισμό με αξιολόγηση μελέτης και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα -από οικονομικής άποψης- προσφορά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, το οποίο προβλέπει την κατασκευή κεντρικής εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, στην οποία θα καταλήγουν τα λύματα των οικισμών Λιδωρικίου, Πενταπόλεως, Μαλανδρίνου (και του σωφρονιστικού καταστήματος), Αμυγδαλιάς, Βραΐλας και Λεύκας.

Περιλαμβάνονται τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών Λιδωρικίου, Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς, Λεύκας, Βραΐλας και τμήματος της Πεντάπολης (περίπου το 30% του οικισμού και το σύνολο του οικισμού Παλαιοκάστρου).

Προβλέπεται επίσης και η κάλυψη των εκτός αποχετευτικού δικτύου μεμονωμένων κατοικιών. Συνολικά, θα κατασκευαστούν δίκτυα (εσωτερικά και μεταφοράς) μήκους περίπου 38 χλμ., καταθλιπτικοί αγωγοί 36,5 χλμ περίπου, 1.200 ιδιωτικές συνδέσεις και 7 αντλιοστάσια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο