Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Εύβοιας δίνει λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών των Νηπιαγωγείων Πάλιουρα και Καθενών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από σειρά απρόβλεπτων αλλαγών στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, οι οποίες ανέτρεψαν τον αρχικό προγραμματισμό μεταφοράς μαθητών.

Συγκεκριμένα:

  • Την Άνοιξη του 2023, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δρομολόγησε τη μεταφορά των μαθητών στα υπάρχοντα Νηπιαγωγεία Άνω Στενής και Πάλιουρα, τα οποία ήταν τότε σε λειτουργία.
  • Στις 16-05-2023, με έγγραφο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας,  η υπηρεσία της Περιφέρειας ενημερώθηκε για την αναστολή λειτουργίας των δυο σχολικών μονάδων (Νηπ. Άνω Στενής & Νηπ. Πάλιουρα) και την έναρξη λειτουργίας Νηπιαγωγείου Καθενών, οπότε ακυρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών. Ακολούθησε νέος προγραμματισμός για τη μεταφορά μαθητών προς τους Καθενούς.
  • Στις 13-09-2023, όμως, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ενημερώθηκε για την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Πάλιουρα, αλλά και για τη διαφοροποίηση του δυναμικού του Νηπιαγωγείου των Καθενών. Κατά συνέπεια, ακυρώθηκε και πάλι η διαδικασία μεταφοράς μαθητών, αφού προέκυψαν νέες ανάγκες μεταφοράς από τα γύρω χωριά.

Κατόπιν αυτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κλήθηκαν να ακυρώσουν τις ήδη προγραμματισμένες μεταφορές και να επιλύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μικρών μαθητών με νέο διαγωνισμό. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί μήνες.

Παράλληλα, κλήθηκαν να συνεργαστούν με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Εύβοιας και να εξετάσουν πιθανές τροποποιήσεις των υπαρχόντων δρομολογίων στην περιοχή της Δίρφυς. Κατάφεραν έτσι, να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στις νέες μονάδες των Νηπιαγωγείων Καθενών και Πάλιουρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο