Τελευταία Νέα

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι με την αριθ. 169/2023 (ΦΕΚ 5420/Β΄/14-9-2023) απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρέχεται οικονομική διευκόλυνση, από το έτος 2023 και εξής, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, κατ’ έτος, σε νέους δεκαοκτώ (18) και δεκαεννέα (19) ετών, με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Δικαιούχοι της οικονομικής διευκόλυνσης είναι φυσικά πρόσωπα που: 

α) είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, και β) έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) ή δέκατο ένατο (19ο) έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ειδική εφαρμογή του youth pass, είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) https://vouchers.gov.gr/youthpassκατόπιν αυθεντικοποίησης με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet), είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), σύμφωνα με το άρθρο 4 της ΚΥΑ 169/2023 (ΦΕΚ 5420/Β΄).

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, ήτοι μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC – Near Field Communication).

Ειδικά για το πρώτο έτος λειτουργίας της ειδικής εφαρμογής youth pass και τους δικαιούχους που έχουν συμπληρώσει εντός του έτους 2022 το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους, οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 και μέχρι την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023. 

Σημειώνεται ότι σε τακτική βάση η ειδική εφαρμογή θα δέχεται εκ νέου τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο