Τελευταία Νέα

Με λάμψη και συγκίνηση τελέστηκαν τα εγκαίνια του ΝΈΟΥ Πολυιατρείου στη Λιβαδειά, χτες Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023. Το υπερσύγχρονο Πολυιατρείο, που φιλοδοξεί να παρέχει υψηλότατου επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Φίλωνος 10, στον 1ο όροφο. Ο χώρος ειδικά διαρρυθμισμένος, καλαίσθητος και λειτουργικός, ήδη παρέχει καλές συστάσεις, που αναμφίβολα ενισχύονται  από τους λειτουργούς του. Πρόκειται για τρία διακεκριμένα τέκνα της Βοιωτίας και της Λιβαδειάς, που έχουν διαγράψει μια αξιόλογη πορεία προσφοράς προς τον πάσχοντα άνθρωπο στην Αθήνα:

O Μελέτιος Δρυμούσης MD, PhD Χειρουργός Ορθοπαιδικός Δ/ντής Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ – HHG

O Αργύρης Αγγελόπουλος Γενικός Χειρουργός, MSc, PhD.

O Χρυσόστομος Ν. Βαλλάς, MD, MSc. Χειρουργός Μαστού – Μαστολόγος (www.drvallas.gr)

Στα χτεσινά εγκαίνια, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, η Λιβαδειά άνοιξε την αγκαλιά της, παρόντος και του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Λεβαδέων Δημήτρη Καραμάνη και της συζύγου του, στο όραμα των τριών γιατρών για τη δημιουργία ενός Πολυιατρείου που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα της πρωτεύουσας. Στον σύντομο λόγο του ο Μητροπολίτης Γεώργιος ευχήθηκε καλή διακονία στους γιατρούς, ενώ στη συνέχεια οι ίδιοι πήραν τον λόγο και αναφέρθηκαν στην επιθυμία τους για προσφορά στον άνθρωπο μακριά από την εκμετάλλευση και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις που το νέο Πολυιατρείο μπορεί να προσφέρει στους συμπατριώτες μας. Οι ευχές πλημμύρισαν την αίθουσα, τα χαμόγελα ήταν πλατιά και ο μπουφές με τα κεράσματα πλούσιος.

Το viotiaplus.gr μίλησε με τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος για τους στόχους που έχουν θέσει. Ο Μελέτης Δρυμούσης, της γνωστής ιατρικής οικογένειας, επισήμανε: “Μετά από 30 έτη άσκησης της Χειρουργικής Ορ8οπαιδικής και Τραυματολογίας σε μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών και στο ιδιωτικό μου ιατρείο αποφάσισα, σε συνεργασία με δύο άξιους συμπατριώτες συναδέλφους, να προσφέρω τις ιατρικές μου υπηρεσίες και στη γενέτειρα – πόλη μου, αλλά και στην Βοιωτία γενικότερα. Θα επιστρέψω με αυτόν τον τρόπο, ένα τμήμα της αγάπης και της αναγνώρισης, που έχω λάβει από τους συμπατριώτες μου, αλλά και θα εκπληρώσω μια υπόσχεση απέναντι στον μακαρίτη πατέρα μου ιατρό Δημήτριο Δρυμούση. Γνώμονάς μου πάντοτε η παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο με σεβασμό πάντοτε προς την προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά”.

Ο Αργύρης  Αγγελόπουλος, της εξίσου γνωστής οικογένειας και αδερφός του πολιτευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοπόρες χιεορυργικές υπηρεσίες που θα παρέχει το Πολυιατρείο: “Το χειρουργικό ιατρείο καλύπτει καθημερινά περιστατικά χειρουργικής της κοινότητας. Πραγματοποίηση επεμβάσεων στον χώρο του ιατρείου, με τοπική αναισθησία. Τοποθέτηση συσκευών για λήψη χρόνιας θεραπείας. Αντιμετώπιση αιμορροϊδων, κύστης κόκκυγος, συριγγίων με νέες τεχνικές (χρήση laser, υπερήχων). Λαπαροσκοπική αποκατάσταση κηλών, Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή. Χειρουργική θυρεοειδούς. Χειρουργική αντιμετώπιση ογκολογικών περιστατικών κοιλιακής χώρας (πεπτικό σύστημα, συμπαγή όργανα)”.

Και ο Χρυσόστομο Βαλλάς συμπλήρωσε: “Μετά από χρόνια εμπειρίας σε Κλινική Μαστού του νοσοκομείου “ΜΗΤΕΡΑ – Όμιλος Υγεία” και εκπαίδευσης σε Κέντρα Μαστού του Μιλάνου και του Παρισιού, ώς Λειβαδίτης είχα την ανάγκη να ξεκινήσω το Ιατρείο Μαστού εντός του νέου Πολυιατρείου στη Λιβαδειά ώστε να προσφέρω υψηλού επιπέδου παροχές υγείας στις γυναίκες της Βοιωτίας. Στο ιατρείο μας παρέχουμε πλήρη μαστολογικό έλεγχο και δίνουμε τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης μέσω βιοψίας υπό την καθοδήγηση υπερήχων”.

Δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι τρεις εξαιρετικοί επιστήμονες επέστρεψαν στη μικρή πατρίδα τους για να επενδύσουν επαγγελματικά αλλά όχι μόνο. Κυρίως για να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία που με λαμπρές σπουδές και πολυετή πορεία έχουν αποκτήσει και ίσως αυτή η επιστροφή να σηματοδοτεί ένα αντίδωρο σε όσα αυτή η μικρή πατρίδα τους πρόσφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο