Τελευταία Νέα

Περίπου 50 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκαν αργά χθες το βράδυ στην δομή φιλοξενίας στη Θήβα, αφού διανυκτέρευσαν για μια νύχτα σε σκηνές στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα.

Όλοι τους είναι οικογένειες με παιδιά (28 ενήλικες και 20 ανήλικοι) ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και μια ηλικιωμένη γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι πρόσφυγες (οι περισσότεροι έχουν πάρει άσυλο όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο των εγγράφων τους) έφυγαν την Τετάρτη από το ΚΥΤ της Λέσβου και αφού διανυκτέρευσαν για ένα βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας μεταφέρθηκαν στη Θήβα με λεωφορείο που ήρθε να τους παραλάβει λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά αυξάνεται διαρκώς, ενώ στα κέντρα υποδοχής της Λέσβου, της Χίου, της Λέρου, της Σάμου και της Κω, η κατάσταση είναι πλέον οριακή λόγω του υπερπληθυσμού.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, στις 18 Οκτωβρίου, στη Χίο διέμεναν 956 άτομα με τη δυνατότητα φιλοξενίας να είναι 1.014, στη Λεσβο 4.609, στη Σάμο 4.415 στο καμπ που οι δυνατότητα φιλοξενίας φτάνει τα 3.650, στη Λέρο έμεναν 2.571 ενώ το καμπ έχει δυνατότητα 2.150 ατόμων και στην Κω διέμεναν 3.330 άτομα στο καμπ που έχει δυνατότητα φιλοξενίας 2.923.

Συνολικά δηλαδή και ενώ τα Κέντρα Υποδοχής των νησιών έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 17.737 ατόμων, οι διαμένοντες αυτή την εβδομάδα έχουν φτάσει τους 15.881, δημιουργώντας ερωτήματα για το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο