Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός είχε σχετικές τηλεφωνικές επικοινωνίες και ακολούθως προχώρησε σε γραπτή παρέμβαση προς κάθε αρμόδιο, εκφράζοντας τη διαφωνία και την έντονη δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνιών για την αναστολή λειτουργίας υποκαταστημάτων των «ΕΛΤΑ» εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επεσήμανε τα εξής:

  1. «Από τον Ιούλιο του 2023 και έως σήμερα, με αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις, και για τις οποίες η περιφερειάρχη αρχή δεν είχε καμία προηγούμενη ενημέρωση, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τα υποκαταστήματα «ΕΛΤΑ» στις εξής περιοχές: Φουρνάς Ευρυτανίας, Μαλεσίνα Φθιώτιδας, Μακρακώμη Φθιώτιδας, Άγραφα Ευρυτανίας, Αμάρυνθος Εύβοιας, Προυσός Ευρυτανίας, Παραλία Διστόμου Βοιωτίας, Κρίκελλο Ευρυτανίας, Ευπάλιο Φωκίδας, Γραβιά Φωκίδας, Γαλαξίδι Φωκίδας, Λιδωρίκι Φωκίδας, Μώλος Φθιώτιδας, Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας, Αράχωβα Βοιωτίας, και τις επόμενες μέρες αναμένεται η αναστολή σε Αυλωνάρι ,  Μαρμάρι και  Λουτρά Αιδηψού στην Εύβοια».
  2. «Πλέον η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται καθημερινά όλο και δυσκολότερη. Σίγουρα γνωρίζετε, ωστόσο είναι άξιο αναφοράς, πως τα «ΕΛΤΑ» παραδοσιακά  αποτελούν στήριγμα για την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των κατοίκων της επαρχίας, οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη τις ταχυδρομικές και λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες. Στις περιοχές αυτές διαβιούν και κάτοικοι, για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής, αλλά καθίσταται σχεδόν αδύνατη».

Με αυτά τα δεδομένα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κάλεσε τη διοίκηση των «ΕΛΤΑ ΑΕ» να προβεί σε αναστολή των σχετικών αποφάσεων και πρόσθεσε καταληκτικά ότι: «Η πρόσβαση των πολιτών σε ταχυδρομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, σε προϊόντα δικτύου λιανικής και υπηρεσίες ταχυμεταφοράς είναι κομβικής σημασίας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για στρατηγικούς μας στόχους, όπως η οικονομική ανάπτυξη, αλλά και η προστασία από την απομόνωση της ελληνικής επαρχίας».

Επισημαίνεται, ότι η συνημμένη επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο