Τελευταία Νέα

Ο Δημήτρης Μίχας είναι ένας για πολλά χρόνια επιτυχημένος επιχειρηματίας της Λιβαδειάς στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού. Είναι όμως και άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τα κοινά και την προηγούμενη τετραετία έχει αφήσει τη σφραγίδα τους στις δράσεις του Δήμου Λεβαδέων ανήκοντας στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Ιω. Ταγκαλέγκα. Στις 8 Οκτωβρίου θέτει υποψηφιότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων με τη Συμφωνία Προοπτικής του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα. Είναι ένας δραστήριος και δυναμικός άνθρωπος, καταρτισμένος και γνώστης της αγοράς, δοκιμασμένος στα δύσκολα και τα εύκολα. Μια συνέντευξη μαζί του έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον

Αν έπρεπε να αυτοσυστηθείτε τι θα λέγατε για τον εαυτό σας;

Γεννήθηκα στο Κυριάκι και κατοικώ στη Λιβαδειά σχεδόν 40 χρόνια. Είμαι παντρεμένος με την Ευφροσύνη Τσούρα πτυχιούχο Ε.Α.Π. και έχουμε ένα γιο, τον Λουκά, απόφοιτο στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Βόλου.

  • Είμαι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός
  • Είμαι μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Βοιωτίας και εκπρόσωπος αυτού στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.
  • Έχω διατελέσει υπεύθυνος λειτουργίας των Βιολογικών Σταθμών Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας.
  • Έχω διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων και του Δήμου Λεβαδέων.
  • π. Υπεύθυνος ασφάλειας αγώνων ποδοσφαίρου της Super League
  • π. Πρόεδρος του ΠΑΟΚ Κυριακίου & π. Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Λεβαδειακού
  • Από το 2006 έως και σήμερα, ιδιοκτήτης της εταιρείας Orion Travel με μακροχρόνια προσωπική και οικογενειακή εμπειρία στον τομέα του τουρισμού.
  • μέλος του Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας
  • μέλος του Δ.Σ. ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.

Δύο είναι τα πράγματα που με ορίζουν ως άνθρωπο. Βρίσκονται στον πυρήνα όλων μου τον αποφάσεων και με έχουν καθοδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η οικογένεια και ο τόπος μου. Αν παραμερίσω όλα όσα με έχουν διαμορφώσει μέχρι σήμερα, από την επαγγελματική μου πορεία μέχρι την ενασχόλησή μου με τα κοινά, στο απόσταγμα όλων των παραπάνω εμπειριών βρίσκονται αυτές οι δυο λέξεις. Και είναι η πυξίδα μου για την ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιατί κατέρχεστε στην πολιτικά προσδιορισμένη ως δύσκολη εκλογική μάχη του Δήμου Λεβαδέων τον Οκτώβριο του 2023;

Κάτι που με προβλημάτιζε πάντα στις εκλογές είναι αυτή η τεχνητή ατμόσφαιρα “μάχης” που δημιουργείται και ορισμένες φορές λαμβάνει έκταση μεγαλύτερη αυτής που θα έπρεπε να της αναλογεί. Και εμείς, ως υποψήφιοι, ριχνόμαστε στις κόντρες και τις αψιμαχίες. Είναι πολύ επικίνδυνο να θεωρήσουμε ότι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα περιορίζεται στις συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις στημένες φωτογραφίες.

Η καθημερινότητα είναι εκεί έξω. Στις γειτονιές και τις πλατείες μας, στα χωριά μας και στα καφενεία μας. Εκεί ο κόσμος δεν νοιάζεται για τις δικές μας “μάχες”. Έχει προβλήματα και ανησυχίες, φόβους και προκλήσεις. Αυτή είναι η μόνη μάχη που θα έπρεπε να μας αφορά. Αυτή είναι η μόνη μάχη που θα πρέπει να δώσουμε.

Μαζί με τους δημότες. Απέναντι στα καθημερινά τους προβλήματα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που συστρατεύεστε με την παράταξη «Συμφωνία Προοπτικής»; Γιατί την επιλέξατε;

Η απάντηση νομίζω είναι διττή. Αφορά τόσο την φιλοσοφία που διέπει την ομάδα μας, όσο και τον άνθρωπο που ηγείται στην παράταξη.

Η «Συμφωνία Προοπτικής» κατάφερε να αποτελέσει μια κοινή συνισταμένη για ανθρώπους με εντελώς διαφορετικές καταβολές και πορείες. Υπήρξε ήδη από την προηγούμενη τετραετία ένα σημείο συνάντησης ανθρώπων τόσο διαφορετικών σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, ιδεολογίας και πολιτικής κουλτούρας, οι οποίοι συνδέθηκαν από την κοινή τους επιθυμία να διαμορφώσουν ένα δήμο που αξίζει να ζεις.

Και φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τον Δήμαρχο και φίλο, Γιάννη Ταγκαλέγκα., στο πρόσωπό του οποίου έχω δει έναν άνθρωπο που έχει αφιερωθεί στην πόλη και τα χωριά μας και που είναι αποφασισμένος, κόντρα στην τοξικότητα των εκλογών, να μιλήσει για το μέλλον. Για έναν Δήμο που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της εποχής μας και αναδεικνύει τις ευκαιρίες που αυτή παρέχει.

Ποιο είναι το όραμά σας για τη Λιβαδειά; Ποιο για τα χωριά της;

Τα επόμενα χρόνια αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να αναδιαμορφώσουμε την εικόνα του Δήμου μας τόσο εντός του νόμου όσο και εκτός. Έχουν ήδη εγκριθεί και προχωράνε έργα τα οποία θα παράσχουν επιπλέον θέσεις στάθμευσης για την αποσυμφόρηση κεντρικών μας δρόμων, εγκαταστάσεις αθλητισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα παράσχουν ακόμη περισσότερες επιλογές αναψυχής για τους δημότες αλλά και κομβικές αλλαγές στη διαχείριση της κυκλοφορίας και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Η επόμενη θητεία μας πρέπει να μας βρει ακόμη πιο έντονα στο πλευρό των τοπικών κοινοτήτων και των χωριών μας. Δεν μιλάω απλά για την επιβεβλημένη στήριξη τοπικών εκδηλώσεων και φορέων αλλά και για την προώθηση έργων υποδομής που καταστούν τα χωριά μας όχι απλά έναν τόπο που αξίζει να ζεις, αλλά έναν τόπο που επιλέγεις να προκόβεις.

Τι θα έχει αλλάξει σε 5 χρόνια όταν ο Δημήτρης Μίχας θα συμπληρώσει τη θητεία του στον Δήμο Λεβαδέων; Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα;

Πιστεύω πως την ορμή και όρεξη των πρώτων χρόνων, πλαισιώνει πλέον η εμπειρία της διοίκησης. Με την εμπειρία αυτή πρέπει να μιλήσουμε ακόμη πιο σοβαρά για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, η οποία ως έννοια μπορεί να φαντάζει ξένη προς τις τοπικές κοινωνίες, αλλά αυτές είναι που πλήττονται πιο βάναυσα από αυτήν. Δεν μιλάω για την εκπόνηση «μεγαλόπνοων» έργων, των όποιον η πλήρωση μεταφέρεται από τη μια δημοτική αρχή στην άλλη. Μιλάω για στοχευμένες ενέργειες που θα μας επιτρέψουν ευέλικτα και αποτελεσματικά να εγγυηθούμε τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων αλλά ακόμη περισσότερο και την πρόληψή τους.

Πρέπει, στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, οι άνθρωποι μας να ξέρουν πως ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το κεντρικό κράτος φυσικά, μπορεί να τους βοηθήσει να προστατέψουν όλα όσα με τόσο κόπο έχουν χτίσει. Αυτό είναι το δικό μου στοίχημα.

Η προϋπόθεση για να μπορέσεις να διαμορφώσεις το αύριο, είναι να εγγυηθείς το σήμερα. Και η δυσκολία της παραπάνω πρόκλησης δεν αποτελεί για εμάς αποθάρρυνση, παρά μια επιβεβαίωση ότι ο αγώνας μας, αν και δύσκολος, είναι ο σωστός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο