Τελευταία Νέα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Δοκιμασμένος επί μια δεκαετία στα κοινά, από τη θέση του προέδρου της Κοινότητας Δαύλειας, ο Παναγιώτης Στουρνάρας κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα και τη Συμφωνία Προοπτικής. Η εμπειρία και η γνώση που έχει αποκομίσει στα αυτοδιοικητικά, η σταθερή επιθυμία να προσφέρει στον συμπολίτη του, η προσήλωση στον στόχο της βελτίωσης της καθημερινότητας και της ανάπτυξης του τόπου, με βαθιά την πίστη στην αποτελεσματικότητα της ομαδικής δουλειάς και της καλής συνεργασίας, είναι αναμφίβολα τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής προσωπικότητας απαραίτητης απέναντι στο θολό τοπίο των μεταμοντέρνων καιρών μας.

 Αν έπρεπε να αυτοσυστηθείτε, τι θα λέγατε για τον Παναγιώτη;

Ονομάζομαι Στουρνάρας Παναγιώτης, γεννήθηκα στην Λιβαδειά το 1980, κατοικώ στην Δαύλεια μαζί με την σύζυγό μου και το ενάμισι έτους αγοράκι μας, είμαι αστυνομικός με το βαθμό του Υπαρχιφύλακα σε τμήμα της περιοχής μας. Στο παρελθόν και πριν ενταχθώ στην οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ. εργάστηκα ως Τεχνικός υπολογιστών και μηχανών γραφείου επί μία 8ετία σε εταιρείες της Λιβαδειάς, όταν ακόμη η τεχνολογία και η εξέλιξή της ήταν σε βρεφικό στάδιο. Πιστεύω βαθύτατα στην δύναμη της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Προσπαθώ καθημερινά να βρίσκομαι δίπλα στους συνανθρώπους μου, με διάθεση προσφοράς και ενσυναίσθηση.

Γιατί κατέρχεστε στην πολιτικά προσδιορισμένη ως δύσκολη εκλογική μάχη του Δήμου Λεβαδέων τον Οκτώβριο του 2023;

Η απόφασή μου να κατέλθω στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια συνειδητοποιημένη απόφαση, καθώς μετά από δύο συνεχείς θητείες ως Πρόεδρος της Κοινότητας Δαύλειας και έχοντας αποκομίσει εμπειρία και γνώσεις αυτοδιοικητικές επιθυμώ να συνεχίσω να προσφέρω στους συνδημότες μας τα μέγιστα. Είναι λίγο πολύ γνωστό ότι οι Κοινότητες και τα Κοινοτικά Συμβούλια έχουν αποκλειστικά γνωμοδοτικού χαρακτήρα αρμοδιότητες, έχοντας να φέρουν εις πέρας μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, ιδιαίτερα αν μιλάμε για πολυπληθείς κοινότητες όπως η Δαύλεια, όπου απαιτείται καθημερινός αγώνας για να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας. Πιστεύω είναι επιτακτική ανάγκη να εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο, έχοντας παράλληλα μερίδιο ευθύνης και διοίκησης.

Ποιοι είναι οι λόγοι που συστρατεύεστε με την παράταξη «Συμφωνία Προοπτικής»; Γιατί την επιλέξατε;

Μετά από 10 χρόνια ως Πρόεδρος Δαύλειας γνωρίζω από πρώτο χέρι την καταλυτική σημασία της συνεργασίας και ότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να παραχθεί έργο. Με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα και την ομάδα που τον πλαισιώνει έχω συνεργαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πιστεύω ότι μπορούμε, επιτυγχάνοντας την Συμφωνία Προοπτικής με τους πολίτες του Δήμου μας για  ακόμα μία θητεία, να καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων. Είναι αδύνατον να μην υπάρχουν αστοχίες, ελλείψεις και αδυναμίες κατά τη διάρκεια της θητείας. Αποτελεί όμως προτέρημα η παραδοχή τους,  τόσο από τον Γιάννη Ταγκαλέγκα, τον Δήμαρχο Λεβαδέων, αλλά και από όλους όσοι κοντά του προσπαθούμε καθημερινά. Επίσης, είναι οι ιδέες του για τον Δήμο Λεβαδέων, για την πόλη της Λιβαδειάς και για τις υπόλοιπες Κοινότητες, που ενστερνίζομαι και επιθυμώ να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην υλοποίησή τους.

Ποιο είναι το όραμά σας για τη Λιβαδειά; Ποιο για τα χωριά της;

Οι τεράστιες ανάγκες της καθημερινότητας με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα ο βαθμός που υπηρετώ και θέλω να συνεχίσω στο μέλλον, οι διάφορες κρίσεις (υγειονομική, ενεργειακή, κλιματική) που πραγματικά γονατίζουν την κοινωνία στην εξέλιξή τους, κάνει τα οράματα να φαντάζουν μακρινά, μην πω αδύνατα. Όμως παρά τις δύσκολες συνθήκες, παίρνοντας δύναμη από τον γιο μου και από κάθε παιδί του τόπου μου, οφείλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι με σκέψη στο… μεθαύριο. Τόσο για απλά θέματα της καθημερινότητας, αλλά και για πιο σύνθετα, ώστε να υπάρχει εξέλιξη και προοπτική για τον τόπο μας.

Τι θα έχει αλλάξει σε 5 χρόνια όταν ο Παναγιώτης Στουρνάρας θα συμπληρώσει τη θητεία του στον Δήμο Λεβαδέων; Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα;

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ένα πρώτο κερδισμένο στοίχημα θα είναι μια καλύτερη καθημερινότητα, όσον αφορά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα ο δημότης, φέρνοντάς τον παράλληλα σαν σύμμαχο πιο κοντά στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης, κάνοντάς τον ενεργό μέλος σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν  και παράλληλα κοινωνό των πραγμάτων, σε μια σχέση ουσιαστική και αντίστροφη αιρετού με δημότη. Το έχω επισημάνει πολλές φορές και το πιστεύω ακράδαντα ότι ερχόμαστε στη διοίκηση από τον δημότη για τον δημότη. Με την επίτευξη του πρώτου μέρους του στοιχήματος μπορούμε να κάνουμε επιπλέον βήματα, κερδίζοντας ολοκληρωτικά το στοίχημα,  για να έχουμε έναν Δήμο τεχνολογικά εξελιγμένο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, πολιτιστικά και πολιτισμικά αναγεννημένο και πρότυπο όσον αφορά τις υποδομές και τα δημόσια κτήρια.        

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο