Τελευταία Νέα

Την υλοποίηση της δράσης «αρχή…ΖΩ!» για το σχολικό έτος 2023 – 2024 ανακοινώνει, για έβδομη συνεχή χρονιά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τη δομή «ΓΕΦΥΡΑ». H Δράση αυτή, που χρηματοδοτείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, αφορά σε παροχή σχολικών ειδών αξίας εκατό ευρώ (100€) εφάπαξ, μέσω κουπονιού αγορών (voucher) σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας, με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι γονείς και κηδεμόνες μαθητών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη Δημοτικού του σχολικού έτους 2023 – 2024 οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
 η μόνιμη και κύρια κατοικία τους βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και είναι Έλληνες πολίτες με ελληνική υπηκοότητα ή πολίτες λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες άλλων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Περιφέρεια
Στερεάς Ελλάδας.
 κατέχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ημεδαπής.
 διαβιούν με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ σε 5.712€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, προσαυξανόμενο κατά: α) 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών β) 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου 2023. Για την υποβολή των αιτήσεων ή περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr, αλλά και να απευθύνονται στα γραφεία της Δομής, που για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στεγάζονται στο ισόγειο του Διοικητηρίου Π.Ε.Β. (τηλ. 22613 50106).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο