Τελευταία Νέα

Στα 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, το νερό έχει φθάσει στα τρία μέτρα ύψος – Μηνύματα 112 σε 35 παραποτάμιες περιοχές – Εκκενώνονται οικισμοί στο Κιλελέρ, την Αλεξανδρινή και το Ελευθέριο – Δεν υποχωρεί η στάθμη των υδάτων

Δύσκολες ώρες αγωνίας περνούν για μια ακόμη μέρα οι κάτοικοι των χωριών του νομού Λάρισας κατά κύριο λόγο και του νομού Μαγνησίας κατά δεύτερο, τα οποία βρίσκονται κοντά στις εκβολές του ποταμού Πηνειού, όπου ο κίνδυνος υπερχείλησης, είναι ανά πάσα στιγμή ορατός. Για τον λόγο αυτό τις τελευταίες δύο ώρες, από τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις 6 μ.μ εστάλησαν διαδοχικά μηνύματα του 112, στους κατοίκους 35 συνολικά χωριών των δύο νομών, με σαφή προειδοποίηση να βρίσκονται άπαντες σε ετοιμότητα, εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Ο φόβος υπερχείλισης του Πηνειού, σε δεκάδες σημεία των εκβολών του, είναι κάτι παραπάνω από ορατός καθώς ο τεράστιος όγκος των υδάτων, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τα συνεργεία που επιχειρούν σε όλο το μήκος του. Γίνεται λοιπόν, πολύ εύκολα αντιληπτή η αγωνία των κατοίκων, που φοβούνται για τα χειρότερα, βλέποντας τα συνεχόμενα μηνύματα που τους θέτουν σε ετοιμότητα, μη γνωρίζοντας πότε θα γίνει το κακό.

Η κατάσταση στον Πηνειό είναι δραματική, καθώς σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο της Λάρισας, η στάθμη των υδάτων του έχει ξεπεράσει τα 10 μέτρα. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, με βάρκες και κάθε διαθέσιμο μέσο, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίζουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί στις εκβολές του ποταμού, ώστε προστατεύουν όσο είναι δυνατόν οι κατοικίες, από το ενδεχόμενο της υπερχείλισης.

Διπλό μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους της Αλεξανδρινής και του Ελευθερίου
Μήνυμα από το 112, έλαβαν στις 20:00 το βραδυ οι κάτοικοι της περιοχής στο Ελευθέριο, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα μήνυμα εστάλη από το 112, την ίδια ώρα και στους κατοίκους της περιοχής της Αλεξανδρινής, με την οδηγία να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς Ομόλιο, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.
Μήνυμα εκκένωσης στο Ομορφοχώρι του δήμου Κιλελέρ
Νωρίτερα στις 14:00 το μεσημέρι είχε αποσταλεί μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του χωριού Ομορφοχώρι του δήμου Κιλελέρ στους κατοίκους της περιοχής.

«Λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων, όσοι βρίσκονται στο χωριό καλούνται να κατευθυνθούν προς τον οικισμό του Πλατυκάμπου» ανέφερε το μήνυμα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 4.07 μ.μ., εστάλη νέο μήνυμα από το 112, στους κατοίκους των περιοχών της Λάρισας, Κάτω-Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμός, να παραμέινουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Νέο μήνυμα από το 112, εστάλη στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου (9/9), καλώντας τους κατοίκους άλλων επτά περιοχών του νομού Λάρισας, και συγκεκριμένα τις Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί-Λουτρό και Κουλούρα να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Σε συνέχεια των προηγούμενων μηνυμάτων στις 5:42 μ.μ. αλλά και στις 5:53 μ.μ. εστάλησαν από το 112, δύο ακόμη μηνύματα που αφορούν άλλες 22 περιοχές στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα εξαιτίας του κινδύνου που ενδεχομένως προκύψει εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο