Τελευταία Νέα

Χωρίς έλεος «χτύπησε» τις προηγούμενες ώρες η κακοκαιρία «Daniel» την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, το Πήλιο και τη Σκιάθο, με μεγάλους όγκους νερού (στη Ζαγορά Πηλίου το ύψος της βροχής έφτασε στα 645 χιλιοστά ως το μεσημέρι) να προκαλούν τεράστια προβλήματα σε οδικές αρτηρίες, σπίτια και περιουσίες, ενώ η τραγικότερη συνέπεια όλων ήταν ο θάνατος ενός 51χρονου κτηνοτρόφου που καταπλακώθηκε από τοιχίο. Την ίδια στιγμή, ένας 42χρονος εξακολουθεί να αγνοείται, ενώ δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχεία στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου.


Από εδώ και στο εξής, τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα της κακοκαιρίας, με τις ισχυρές καταιγίδες, αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής (χερσόνησοι Κασσάνδρας-Σιθωνίας). Σε αυτές τις περιοχές έχουν επικεντρωθεί και οι προσπάθειες πρόληψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ισχυρές βροχές θα δεχτούν και η Εύβοια με την Καρδίτσα, ενώ αργότερα το βράδυ έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται, επίσης, στην Αττική (στα βόρεια και δυτικά), στην Πελοπόννησο, σε Μεσσηνία και Λακωνία.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 3 Σεπτεμβρόυ από την ΕΜΥ:
Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο
β. κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Αύριο Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο