Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φθιώτιδας της παράταξης: “Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας” πραγματοποίησαν περιοδεία στον Δήμο Καμένων Βούρλων, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, προκειμένου να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με πολίτες.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τον Μώλο, την Σκάρφεια, τον Άγιο Σεραφείμ, το Καινούργιο, την Κόμνινα, το Ρεγγίνι και τα Καμένα Βούρλα. Βασικός σταθμός της περιοδείας ήταν και το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου υλοποιήθηκε ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα για την ευρύτερη περιοχή! Οι εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης αύξησαν τις θέσεις ελλιμενισμού σε έξι, ενώ ο χερσαίος χώρος του λιμανιού επεκτάθηκε κατά 3.745 τ.μ και διαθέτει πλέον σύγχρονες υποδομές υποδοχής ταξιδιωτών. Οι νέες εγκαταστάσεις μπορούν να υποδεχτούν επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία μήκους έως 100 μέτρων, ενώ έχουν πλέον τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών και μεσαίων κρουαζιερόπλοιων και αυτό είναι το πλέον καθοριστικό βήμα για την επανένταξη του Αγίου Κωνσταντίνου στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

Η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και η αξιοποίηση παλιών ξενοδοχειακών μονάδων και υδροθεραπευτηρίων ήταν και το κυρίαρχο ζήτημα στις συζητήσεις με κατοίκους του Δήμου Καμένων Βούρλων, όπου ολοκληρώνονται και αναγκαία οδικά έργα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και οι εκπρόσωποι του συνδυασμού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» συμμετείχαν επίσης στις εκδηλώσεις:

  • 2ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOOD FEST 2023», το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
  • «Θερμοπύλεια 2023», που διεξάγονται στον αρχαιολογικό χώρο του πεδίου της μάχης, με συγχρηματοδότηση από το «ΕΣΠΑ 2014-2020» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  • «Γιορτή Ρυζιού Ανθήλης», μια παραδοσιακή γιορτή που εξελίχθηκε σε θεσμό και συμπλήρωσε φέτος τα 20 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο