Τελευταία Νέα

Για τέταρτο συναπτό 24ωρο μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία με τις φλόγες να κινούνται προς το Κυριάκι πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Την ίδια στιγμή οι  άνεμοι μπορεί να παραμένουν, ωστόσο με ελαφρώς μειωμένη ένταση σε σχέση με χθες και τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτή την ώρα ένα από τα μέτωπα βρίσκεται στην αρχαία ακρόπολη της Στείριδας, ενώ λίγο πιο πάνω είναι η Μονή του Οσίου Λουκά που χθες τυλίχθηκε στις φλόγες.

«Θα διακινδυνεύσουμε να πούμε ότι είναι καλύτερη από ότι ήταν πριν από δύο ώρες» σημειώνει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ που βρίσκεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς λέγοντας πως «το μέτωπο εκτείνεται στην πλαγιά του βουνού, έχοντας φτάσει λίγο πριν από την κορυφή. Για την ώρα οι άνεμοι φυσούν από την αντίθετη πλευρά, ωστόσο αυτό το οποίο λέμε αυτές τις ημέρες η φωτιά, σιγά σιγά οπισθοδρομεί, με κίνδυνο να φτάσει στην κορυφή και να πέσει από την πίσω πλευρά του Ελικώνα, στο ελατόδασος».


Σε ότι αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Βοιωτία,, στο Δίστομο βρίσκονται 38 πυροσβέστες, 18 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάδη και τρία ελικόπτερα. Ένα από τα ελικόπτερα είναι από την Τσεχία.

Στην περιοχή του Προδρόμου Βοιωτίας βρίσκονται 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Πολύ δύσκολο είναι το έργο για τα πεζοπόρα τμήματα καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία υπάρχει φλόγα λόγω της μορφολογίας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο