Τελευταία Νέα

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στο μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου της Βοιωτίας στον Κορινθιακό. Η παραλιακή ζώνη έχει καλυφθεί πλέον από τα μέτωπα της φωτιάς, αλλά και πυκνούς καπνούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα χωριά τους. Όλη τη νύχτα σημειώνονταν αναζωπυρώσεις, ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, καθώς τα μποφόρ ούτε μία στιγμή δεν σταμάτησαν να τροφοδοτούν τη φωτιά.

Οι πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές έδωσαν μάχη να σώσουν ότι μπορούσαν, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που απειλούσαν σπίτια. Δασικές εκτάσεις, ελαιώνες, αλλά και γεωργικές εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν έως και τα 9 μποφόρ.

Από πολύ νωρίς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν τη μάχη για τη Χώστια και το Σαράντη, ωστόσο το μέτωπό της φωτιάς άρχισε να κινείται με κατεύθυνση προς την Ζάλτσα. Λίγες ώρες πριν από τις 7 το απόγευμα άλλη φωτιά στον Ταρσό της Βοιωτίας κοντά στα Ασπρα Σπίτια ξεκίνησε να κινείται και αυτή προς την Ζάλτσα και μέχρι τα μεσάνυχτα υπήρξαν 4 εκκενώσεις οικισμών. Οι φόβοι των Αρχών είναι να μην οδηγηθούν οι φλόγες προς το δάσος της Αρβανίτσας, οπότε οι ζημιές θα είναι τεράστιες.

Πηγή: defence-point.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο