Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέσπασε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και προχωρά στην υλοποίηση πέντε νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μετά την έγκρισή τους από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, προχωρά την επόμενη περίοδο στην υλοποίηση των ακόλουθων ευρωπαϊκών προγραμμάτων:

  • “RAW4RES”, για τις πολιτικές εξόρυξης και ανθεκτικότητας πρώτων υλών κρίσιμης σημασίας, προϋπολογισμού 287.766 ευρώ. Επισημαίνεται, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος, διοργάνωσε την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουλίου στη Χαλκίδα την εναρκτήρια συνάντηση. Το έργο ενώνει 8 διαφορετικούς οργανισμούς από 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Ρουμανία, Σλοβενία).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι στόχοι, οι υποχρεώσεις και οι στρατηγικές υλοποίησης του προγράμματος με σκοπό την βελτίωση των πολιτικών που σχετίζονται με την εξόρυξη και την διαχείριση κρίσιμων πρώτων υλών,  με χρονικό ορίζοντα τα επόμενα 4 χρόνια.

  • “LIFE22-CET-ECOEMPOWER”, για την υποστήριξη των Περιφερειακών αρχών στο ρόλο τους ως διαμεσολαβητές της ενεργειακής κοινότητας μέσω της δημιουργίας ενός One Stop Shop, προϋπολογισμού 108.155 ευρώ.
  • “NATALIE”, για την εφαρμογή λύσεων που βασίζονται στη φύση με σκοπό την αντιμετώπιση των πολλαπλών κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, προϋπολογισμού 121.875 ευρώ.

 

  • “ClimEmpower”, για το μετριασμό του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής σε ευάλωτες περιφέρειες της Ν. & Ν.Α. Ευρώπης, προϋπολογισμού 97.750 ευρώ.

“CARDIMED”, για λύσεις βασισμένες στη φύση με στόχο την προώθηση της κλιματικής ανθεκτικότητας στην ευρωπαϊκή Μεσόγειο, προϋπολογισμού 153.375 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο