Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Κωνσταντίνος Λέμας και στελέχη της Διαχειριστικής αρχής παρουσίασαν την Τρίτη 06 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» στους κοινωνικούς εταίρους της Π.Ε. Βοιωτίας.

 

Παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Βοιωτίας Λευτέρης Κτιστάκης (ΝΔ) και Γιώτα Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ), οι Αντιπεριφερειάρχες: Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, Υγείας Γιώργος Μπακομήτρος, Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Νικολάου και ο Περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Δρένιος.

 

Συμμετείχαν επίσης και τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, Ορχομενού Βούλα Καράλη, ο “οικοδεσπότης” Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και εκπρόσωποι δήμων, αρχών και φορέων της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης, της Εκκλησίας και των σωμάτων ασφαλείας.

 

Στο αρχικό σκέλος της συζήτησης, τονίστηκε ότι χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν κρίσιμα έργα και δράσεις, από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται. Μεταξύ άλλων, δημοπρατήθηκε και ξεκινά νέο έργο ανάπλασης της Κρύας στη Λιβαδειά, όπως ξεκινά και το έργο ανάπλασης της λεωφόρου Αθηνών στην Αλίαρτο. Χρηματοδοτήθηκε επίσης το έργο σύνδεσης του Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Θήβας με το περιαστικό δάσος του Μοσχοποδίου.

 

Ολοκληρώνεται ο εξοπλισμός και η ενίσχυση των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας με χρηματοδοτήσεις περίπου 2 εκατ. ευρώ, αλλά και η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Λιβαδειάς και της Θήβας. Επίσης, επιδοτήθηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και χρηματοδοτήθηκαν επενδύσεις σε υφιστάμενες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

 

Στο βασικό σκέλος της συζήτησης, παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός των προσκλήσεων ένταξης έργων και δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, συνολικού ύψους 426 εκατ. ευρώ. Αναλύθηκε η μεθοδολογία αξιολόγησης των προτεινόμενων προς ένταξη έργων και τονίστηκε η δυνατότητα υποστήριξης φορέων, που δεν έχουν τη διοικητική και τεχνική επάρκεια, ώστε να εκπονήσουν τις αναγκαίες μελέτες για να εντάξουν έργα.

 

Αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη επεσήμαναν έργα και παρεμβάσεις, στα οποία θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα για την ωρίμανσή τους. Έμφαση δόθηκε στα έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και σε όσες παρεμβάσεις υπολείπονται για την κορυφαία αναπτυξιακή και φιλοπεριβαλλοντική παρέμβαση της ΟΧΕ Ασωπού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο