Τελευταία Νέα

Η μεγάλη χρήση αντιμικροβιακών χημικών ουσιών κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού συνδέεται με προβλήματα υγείας, ανθεκτικότητα των μικροβίων και περιβαλλοντική βλάβη.

Οι επιστήμονες περιγράφουν λεπτομερώς,με δημοσίευσή τους στο περιοδικό Environmental Science & Technology, πώς οι  ενώσεις αμμωνίου (QACs) χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο σπίτι, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τους χώρους εργασίας, παρά τη διαθεσιμότητα ασφαλέστερων εναλλακτικών λύσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις την ύπαρξη περιορισμένων αποδείξεων για τη μείωση στη μετάδοση του κορονοϊού.

Οι ενώσεις QACs χρησιμοποιούνται σε απολυμαντικά διαλύματα, μαντηλάκια, απολυμαντικά χεριών, σπρέι και νεφελοποιητές, ενώ ενσωματώνονται και σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, υφάσματα, χρώματα, ιατρικά όργανα και άλλα.

Μελέτες έχουν βρει συσχετίσεις μεταξύ των QACs και του άσθματος, της δερματίτιδας και των φλεγμονών. Επίσης, μελέτες σε ζώα εγείρουν ανησυχίες για πιθανές συνδέσεις με στειρότητα και γενετικές ανωμαλίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο