Τελευταία Νέα

Συνάντηση με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γραμματέα της ΚΟ Λιβαδειάς Λιάνα Καραβασίλη και τα μέλη της Τ.Ε. Λιβαδειάς Βαγγελιώ Κλάδου και Αστέρω Χουσιάδα στα γραφεία του Συλλόγου. Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Γέρος και τα μέλη του, Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, Παναγιώτης Τσέλος, Γιώργος Βαρβαράκης, Παντελής Τόλιας, Ταξιάρχης Μπούκιος και Σταυρούλα Τζάνου, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία εντάθηκαν την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζουν να μεγεθύνονται λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, της φορολόγησής τους από το πρώτο ευρώ, αλλά κι από την αγοραστική αδυναμία του καταναλωτικού κοινού ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των μισθών και της ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά εισοδήματα. Αναφέρθηκαν ακόμα και στα θέματα της υποβάθμισης των δομών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας όπως και της έλλειψης φαρμάκων που δημιουργεί ανησυχία και ανασφάλεια.  Από την πλευρά του Κόμματος, η Λιάνα Καραβασίλη τόνισε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, οι οποίες συνδιαμόρφωσαν στα πλαίσια της ΕΕ αυτές τις πολιτικές και τις εφαρμόζουν στο ακέραιο, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της φορολογίας και των χρεών του κλάδου, το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων και την προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Επίσης, τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, των απαράδεκτων ελλείψεων  στα φάρμακα που όλοι συμφωνούν πως θα λυθεί με την αύξηση των τιμών τους! 

Επισημάνθηκε η θετική στάση του Συλλόγου στην αποτροπή της παραπέρα διεύρυνσης του ωραρίου με “Λευκές Νύχτες” κι η αποφασιστικότητά του η οποία συμβάλει στα κλειστά καταστήματα τις Κυριακές. Επίσης, η θετική του ανταπόκριση κι η συμμετοχή του στους συλλογικούς αγώνες με το Εργατικό Κέντρο, τα α/θμια σωματεία και τους φορείς της πόλης της Λιβαδειάς για όλα τα προβλήματα που απασχολούν κι είναι κοινά για εργαζόμενους κι επαγγελματίες.

Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα να διευρυνθούν τα βήματα αγωνιστικής αποτροπής κάθε αντιλαϊκού μέτρου αλλά και διεκδίκησης για την εξασφάλιση της ολόπλευρης κάλυψης των σύγχρονων αναγκών, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και την κάλπη, καθώς το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που δεν κορόιδεψε, δεν έταξε, δεν «χάιδεψε» αυτιά και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνει, σε αντίθεση με παλιούς και νέους σωτήρες που σπέρνουν ανέξοδες υποσχέσεις, ιδιαίτερα τώρα μπροστά στις εκλογές.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δώρισε σε όλα τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, την ατζέντα του 2023, έκδοση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς κι Εύβοιας του ΚΚΕ, που είναι αφιερωμένη στον εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στο ξεπούλημά της και για να παραμείνουν στις δουλειές και τα σπίτια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο