Τελευταία Νέα

Τα Χριστούγεννα φτάνουν. Η πόλη ντύνεται τα γιορτινά της. Οι καρδιές ανοίγουν και μια διάθεση χαράς πλημμυρίζει τη συνείδησή μας. Το δέντρο, ο στολισμός, τα φώτα… η οικογένεια, το τζάκι, οι συναντήσεις με τους αγαπημένους. Το μήνυμα και ο αποσυμβολισμός του. Σε μια συνοπτική απόδοση, που χρειάζεται κάτι ακόμη για να ολοκληρωθεί. Οριακά μπορεί να εκφραστεί με μια μόνο λέξη: μελομακάρονα. Αριθμός πληθυντικός. Αίσθημα απόλυτο.
Ψάξαμε, βρήκαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα top μελομακάρονα της πόλης σε εκδοχές πολλές με κοινό παρονομαστή την πληρότητα της γεύσης.

DELICE

Η γνωστή ποιότητα του DELICE αναδεικνύεται και φέτος στο παραδοσιακό μελομακάρονο, με τα εκλεκτά υλικά και την τέχνη του πατισερί. Μοντέρνες πινελιές δένουν αρμονικά στο μελομακάρονο με γεύση αγριοκέρασο ή με στέβια για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Οπως κι αν τα προτιμάς, η γεύση τους θα σου μείνει αξέχαστη… μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

ΑΙΣΧΥΛΟΥ 62
Τηλ. 2261 181100
https://www.facebook.com/delicemanias/

 

MOKA

Τα μελομακάρονα του ΜΟΚΑ είναι μια εμπειρία γευστικής απόλαυσης μοναδική, είτε στην παραδοσιακή τους μορφή είτε με σοκολάτα ή κάστανο. Τραγανά απέξω, ζουμερά από μέσα,  με πλούσια αρώματα από πορτοκάλι, μπαχαρικά και μέλι, και κύριο συστατικό -όπως οι ίδιοι τονίζουν- την… αγάπη, αφήνουν εκείνο το γλυκό αίσθημα που σε βάζει με ταχύτητα στο mood της εορταστικής περιόδου κι εκεί θέλεις να μείνεις!

Σοφοκλέους 58
Τηλ. 2261 087855
https://www.facebook.com/zaxmoka/

 

ΨΩΜΙ & ΕΛΙΑ

Πέρα από το καλό χωριάτικο ψωμί, το ΨΩΜΙ & ΕΛΙΑ γράφει μια γλυκιά ιστορία και στα χριστουγεννιάτικα κεράσματα, με τη δοκιμασμένη στον χρόνο συνταγή των παραδοσιακών μελομακάρονων και πρώτης ποιότητας υλικά. Και μαζί τα επικαλυμένα με λευκή ή μαύρη σοκολάτα μελομακάρονα για πιο εναλλακτικά γούστα. Ενα ταξίδι στις γεύσεις και στα αρώματα των παιδικών μας χρόνων, που στάζει γλυκές αναμνήσεις.

Καραγιαννοπούλου 40 & Ανδρεαδάκη
Τηλ. 2261400151

 

ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

Ανάμεσα στα άλλα αρτοποιήματα της Ασημίνας Παπασπύρου, ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μελομακάρονα. Αρωματικά, με φίνο μέλι Ελικώνος και άφθονο καρύδι, στην παραδοσιακή τους συνταγή ή με επικάλυψη σοκολάτας τα σπάνε. Φυσικά υπάρχει πρόβλεψη και για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, τα μελομακάρονα με στέβια. Ολες οι εκδοχές τους, είναι αλήθεια, κλείνουν μέσα τους τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Λεωφόρος Αθηνών 27
Τηλ. 2261026737

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο