Τελευταία Νέα

 

Η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας Αντίκυρας προκηρύσσει τον 5ο αγώνα δρόμου στην Αντίκυρα με ονομασία: «Ξενοδάμειος Δρόμος» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στην Αντίκυρα Βοιωτίας με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Αντίκυρας, ΕΛΑΝ και με ώρες διεξαγωγής από 09:30 έως και 12:00, στον οποίο περιλαμβάνονται οι παρακάτω επιμέρους αγώνες στις αντίστοιχες αποστάσεις: 

  • Αγώνας ΦΙΛΙΑΣ 12.000 μ.Ανδρών – Γυναικών 
  • Αγώνας 5.000 μ. «Ν Μίχου» Ανδρών – Γυναικών και Μαθητών/τριών Λυκείου • Αγώνας 1.200 μ. «Νικήτας» μαθητών/τριών και συνοδών χωρίς όριο ηλικίας 

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο δρομικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και οι διαδρομές είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών θα προσμετρώνται στον καταρτισμό των επισήμων επιδόσεων. 

Ο Ξενόδαμος ο Αντίκυρος, 1ος αιώνας μ.Χ., ήταν αρχαίος Έλληνας ολυμπιονίκης από την Αντίκυρα της Βοιωτίας, ο οποίος στέφθηκε νικητής στο άθλημα του παγκράτιου στους 211ους, 67 μ.Χ., ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας. Υπήρχε ορειχάλκινος ανδριάντας του στο γυμνάσιο της πόλης. 

Μέγας χορηγός στον «5ο Ξενοδάμειο» είναι η εταιρεία MYTILINEOS. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:  www.xenodamos.gr https://www.facebook.com/xenodamios/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο