Τελευταία Νέα

Εργατικό δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος σημειώθηκε το πρωί στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου. 

Ο άτυχος άνδρας που εργαζόταν σε επιχείρηση της περιοχής έχασε τη ζωή του καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χτυπήθηκε από κομμάτι σωλήνα. 

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο οι διασώστες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν, καθώς είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό δυστύχημα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. 

Τον τόπο του δυστυχήματος επισκέφθηκαν από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, 26 Αυγούστου 2022, κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. 

Ανακοίνωση για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 45χρονος προϊστάμενος παραγωγής μετά από αποκόλληση σωλήνα, εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η οποία παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εκφράζει τη θλίψη στους οικείους και στους συναδέλφους του 45χρονο συναδέλφου της εταιρείας “Sychem”, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο. Το Σωματείο μας, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο χώρο του ατυχήματος με κλιμάκιο του. 

Για πόσο ακόμα η υγεία μας, η σωματική μας ακεραιότητα, ή ίδια μας η ζωή θα είναι δευτερεύον ζήτημα για τα αφεντικά και το κράτος τους; Δεν πέρασαν πάρα μόνο 3 μήνες από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ, αλλά και το σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνάδελφος έχασε το αυτί του μετά από έκρηξη κατά τη διάρκεια της βάρδιας του. 

Ωστόσο δεν συγκινήθηκε κανείς! Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, συνεχίζεται η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες του Σωματείου μας και πολλών εργαζομένων. 

Τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στο χώρο εργασίας για την εργοδοσία είναι κόστος, όπως και για την κυβέρνηση, η ευθύνη της οποίας είναι τεράστια. Συνεχίζει στο ίδιο βιολί με τους προηγούμενους κυβερνώντες και διατηρώντας υποστελεχωμένες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, ενώ ιδιαίτερα για τη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, με συγκεντρωμένους πάνω από 2500 εργατοϋπαλλήλους, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο εδώ και χρόνια. 

Απαιτούμε: 

  • Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε κάθε εργαζόμενος να μπορεί να επιστρέφει σπίτι του και στα παιδιά του 

Την άμεση στελέχωση των ελεγκτικών φορέων, της Επιθεώρησης εργασίας και Την εντατικοποίηση των ελέγχων για τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο