Τελευταία Νέα

 

Το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας σε ανακοίνωσή του δηλώνει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους της Εταιρείας Μαλαματίνα, επισημαίνοντας την προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων εργαζομένων, στην ανάκληση των εξαγγελθέντων απολύσεων και στην αναγκαιότητα υπογραφής επιχειρησιακής συμβάσεως Σ.Σ.Ε. 

Παρατίθεται η ανακοίνωσή τους, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Νέα εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το Συνδικάτο μας στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στο Φάρο Αυλίδας κατά την οποία συζητήθηκε με τους συναδέλφους που εργάζονται στο χώρο οι νέες εξελίξεις του αγώνα που διεξάγεται στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη.  

Η κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης που κινητοποιεί τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσουν την απεργία, οι συλλήψεις που έγιναν, η συνέντευξη τύπου που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου κτλ. 

Οι εργαζόμενοι στο ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ τα προηγούμενα χρόνια που η εταιρεία αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα θυσίασαν περίπου το 20% του μισθού τους, είχαν βγει σε διαθεσιμότητες κτλ βάζοντας πλάτη για την επιβίωση της εταιρείας, για να μείνει σε λειτουργία κτλ. Οι μειώσεις αυτές είχαν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και η συμφωνία προέβλεπε ότι το 2022 οι μισθοί τους θα επανέρχονταν στα προ μειώσεων επίπεδα.  

Η εργοδοσία του ομίλου MANTIS της οικογένειας Κρομμύδα, που πρόσφατα απέκτησε την ιδιοκτησία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ από τη μία έχει ανακοινώσει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ και από την άλλη

αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των συναδέλφων, να υπογράψει την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με το Επιχειρησιακό Σωματείο, κάνει απολύσεις, επιδιώκει την εργολαβοποίηση τμημάτων κτλ. 

Το Συνδικάτο μας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίξει με ότι τρόπο απαιτηθεί τον αγώνα στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων. 

Στην εξόρμηση του Συνδικάτου μας συμμετείχε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Κούκουρας Αντώνης. 

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Σ.Σ.Ε. ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο