Τελευταία Νέα

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, της ΚΕΔΕ, της Π.Ε. Δήμων Στ. Ελλάδας, του ΔΟΘ, της ΔΗΚΕΘ, επιχειρήσεων και επαγγελματιών που στηρίζουν το σύλλογο, τιμά την 100 ετηρίδα Εθνικής Μνήμης, αναδεικνύοντας την ιστορική α«Λήθη»α διοργανώνοντας τη σειρά εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες». 

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:00 πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία Θήβας η συναυλία «Στις γειτονιές των προσφύγων» με τον Γιώργο Ντόβολο & την Μαριάνθη Λιουδάκη στο τραγούδι, πολυμελή παραδοσιακή ορχήστρα και αφηγητή τον Λεωνίδα Κακούρη, με είσοδο ελεύθερη. 

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας επετειακή εκδήλωση με ομιλητές τον Γιώργο Κοντογιώργη, Ομ.Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης – Τέως Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Ελληνισμός και Μικρασιατική Καταστροφή» και τον Βασίλη Καραποστόλη, Ομ. Καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αθηνών – Μέλος του ΕΣΡ, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με θέμα «Η προσφορά των προσφύγων», ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με αντιπροσωπευτικά δείγματα από την μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας, με τους μουσικούς Δημήτρη Ρέππα σε μπουζούκι-κιθάρα τραγούδι και Γιάννης Ευαγγέλου στην κιθάρα. 

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου τελείται στον Ιερό Ναό Αγ.Κωνσταντινου & Ελένης Ετήσιο Μνημόσυνο και το αντάμωμα των Μικρασιατών της Θήβας ενώ στον αύλειο χώροτου Ιερού Ναού θα παρουσιαστεί το μουσικό cd «Καημένο μου Μέλι», του Βαγγέλη Τζουμανέκα, του βιβλίου  «Σώκια-Μικρά Ασία- Πατρίδα μου» της Χρύσας Αρετούλη Μπάκα και του βιβλίου «Το σεντούκι με τα αμύθητα σεντέφια» της Τζέμης Τασάκου. 

Για όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο Τουρνουά τάβλι, αγωνιστικό, που θα διεξαχθεί από τις 4 Σεπτεμβρίου στο Καφέ Ακαδημία, μπορούν έως τις 2 Σεπτεμβρίου. 

Πραγματοποιείται επίσης το οδοιπορικό «Περπατώντας στους δρόμους του Συνοικισμού» συνοδεία μουσικής, Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων ΑΕΚ, ΑΟ ΘΗΒΑ, Ιωνικός Αστέρας, & ομάδας έκπληξη, το run «Τρέχοντας στους δρόμους, που περπάτησαν οι πρόσφυγες του ‘22» στον Συνοικισμό Θήβας σε συνδιοργάνωση με τον Σ.Δ.Υ.Μ. Θήβας καθώς και τα Μικρασιάτικα τσουκαλο-μαγειρέματα για παιδιά και Βεγγέρα για τους ενήλικες με τους βραβευμένους σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη & Γκίκα Ξενάκη, οι οποίοι μαγειρεύουν μαζί με τα παιδιά της Θήβας φαγητά από την πλούσια Μικρασιατική κουζίνα . 

Παράλληλα, σε ένα πρωτότυπο διαγωνισμό βραβεύουν τα καλύτερα φαγητά που θα προσφερθούν από το τμήμα γαστρονομίας, και τις γυναίκες της Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο