Τελευταία Νέα

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης», μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με κατοίκους της περιοχής, επισκέφτηκαν τον οικισμό της Αλυκής προκειμένου να συζητήσουν με φορείς και κατοίκους το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής. Η ένταση των διαμαρτυριών καθώς και η έκφραση απογοήτευσης των παρευρισκόμενων κατοίκων και παραθεριστών ήταν έντονες έως απειλητικές για την κατάθεση αγωγής κατά του Δήμου για την πλημμελή διάθεση και στέρηση ενός δημόσιου αγαθού, αφού οι μακροχρόνιες διακοπές υδροδότησης λόγω βλαβών αλλά και η εκ περιτροπής λειτουργία του δικτύου ύδρευσης δημιουργεί πολλά προβλήματα. 

 Διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ ζητήθηκε άμεση συνάντηση, η οποία κανονίστηκε για την επομένη στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ στη Θήβα, στην οποία πέρα από τους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης, ήταν παρόντες ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής διευθυντής και τα στελέχη της ΔΕΥΑΘ. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής, πρόεδροι συλλογικοτήτων, επιχειρηματίες και κάτοικοι της Αλυκής. Εκφράστηκαν και πάλι οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα των κατοίκων για πλημμελή λειτουργία του δικτύου υδροδότησης καθώς και οι αντιρρήσεις για το ότι τα μέτρα που ήδη έχει πάρει η ΔΕΥΑΘ, εκ περιτροπής υδροδότηση τμημάτων του οικισμού με βάση σχετικό πρόγραμμα – μεταφορά συμπληρωματικής ποσότητας νερού με υδροφόρα 25 m3 καθημερινά από 23/7, δεν κρίνονται επαρκή μιας και η καθημερινότητα των πολιτών τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ανυπόφορη.  

Η πρόταση που ετέθη εκ μέρους της «Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης» στους υπευθύνους της ΔΕΥΑΘ είτε για αύξηση της μεταφερόμενης ποσότητας νερού με υδροφόρα, είτε της ενεργοποίησης μέρους του αγωγού του υπό κατασκευή δικτύου, κρίθηκε ως μη εφαρμόσιμη για λόγους που αφορούν την ΕΥΔΑΠ και τους κανόνες παράδοσης του έργου. 

Άξιο λόγου να αναφερθεί ότι το εν λόγω έργο της υδροδότησης, δεξαμενή ύδρευσης, αγωγοί προσαγωγής, ζωνοποίηση κ.λ.π., είναι έργο ενταγμένο στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής πριν ενάμιση χρόνο περίπου, αλλά δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις εκ μέρους της περιφέρειας για να πληρωθεί ο εργολάβος. Γι΄ αυτό, άλλωστε, και ο ανάδοχος δήλωσε παύση εργασιών αφού αν και έχει προχωρήσει σημαντικό μέρος του έργου και έχει καταθέσει και τα σχετικά τιμολόγια- δεν έλαβε χρήματα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  

Η δέσμευση της «Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης» είναι ότι το πρόβλημα θα τεθεί με ένταση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 27/7. Θα ζητηθεί να παρθούν πρωτοβουλίες από τη δημοτική αρχή τόσο προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όσο και προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να πληρωθεί ο εργολάβος και να ολοκληρωθεί το έργο της υδροδότησης της Αλυκής, προφανώς ωστόσο για την επόμενη χρονιά αφού η φετινή έχει ήδη χαθεί. 

Η «Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης» υπόσχεται τη στήριξή της στις όποιες αντιδράσεις δρομολογήσουν οι τοπικοί σύλλογοι, αγωγές, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λαμία κ.λ.π., καθώς και κατάθεση εκ μέρους της σχετικής επερώτησης. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο