Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουλίου 2022 την Τ.Κ. Αντίκυρας και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Αντίκυρας και Διαμόρφωση Οδού Ποσειδώνος», αρχικού προϋπολογισμού 623.994 ευρώ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί το έργο με 400.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό, μετά την έκπτωση που θα προκύψει από το διαγωνισμό, θα καλυφθεί από τον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας. 

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης της Αντίκυρας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αντικατασταθεί το -πλέον προβληματικό και με πολύ συχνές βλάβες- τμήμα της παραλιακής οδού Ποσειδώνος, όπως και το δίκτυο των οδών Μπουμπουλίνας, Αρτέμιδος, Αθηνάς, Πλάτωνος και Βασ. Άσπρης, να εγκατασταθούν φρεάτια δικλείδων για τη σωστή διαχείριση του δικτύου και να επιστρωθεί παραλιακό τμήμα της οδού Ποσειδώνος με κυβόλιθους. 

Υπήρξε και ενημέρωση σχετικά με το έργο αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο της Αράχωβας, προϋπολογισμού 6.800.000 ευρώ, το οποίο προτάθηκε προς ένταξη στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Συζητήθηκαν ακόμη τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία Μουσείου Ναζισμού στο Δίστομο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο