Τελευταία Νέα

Στην Ευφυή Γεωργία και την Κυκλική Βιοοικονομία ήταν αφιερωμένη η επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών, φορέων, συλλόγων και φοιτητών γεωπονικής.

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου «ευφυής γεωργία και κυκλική βιοοικονομία -SmartBIC» είναι ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Σπυρίδων Κίντζιος. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης ερευνητικής υποδομής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, στόχος είναι η βελτίωση των αποδόσεων με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στην εποχή της διατροφικής ασφάλειας, το SmartBIC αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ επιστήμονα και αγρότη, προσφέροντας στον παραγωγό ρεαλιστικές και καινοτόμες λύσεις, που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες των αγροτών, προσφέροντας παράλληλα μια εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Μέσω του έργου θα δημιουργηθεί Agro Living Lab(ενεργό εργαστήριο) στη Θήβα, αποτελώντας κόμβο ενός ευρύτερου συστήματος καινοτομίας, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή αφομοίωση των τεχνολογιών Έξυπνης Γεωργίας και  Κυκλικής Βιοοικονομίας στην πράξη από τους αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο