Τελευταία Νέα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2021 – 2022», αρχικού προϋπολογισμού 685.148,65 €.

 

Σκοπός του έργου είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων πλημμυρικών φαινομένων, μέσω του καθαρισμού της κοίτης και της ενίσχυσης των πρανών σε ρέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

 

Αντικείμενο του έργου είναι μεταξύ άλλων:

  • Η κατασκευή μικρού κιβωτοειδούς τεχνικού στο ρέμα που διέρχεται από τον οικισμό «Λιβαδόστρα» Βοιωτίας, προς διευκόλυνση της εκβολής του ρέματος στη θάλασσα. Το υφιστάμενο τεχνικό δεν έχει επαρκή διατομή με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολύ συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.
  • Η κατασκευή τοίχων από συρματοκιβώτια (serazaneti) στα εξής ρέματα: «Μπογδαναίος» στην περιοχή Ανθοχωρίου, «Μεραναίος» στην περιοχή Αγίου Βλασίου, «Πόντζα» στην περιοχή Αγίου Γεωργίου, όπως και σε ρέμα πλησίον του σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στην περιοχή της Θήβας.
  • Ο καθαρισμός της κοίτης από φυτά (δένδρα, θάμνοι, καλαμιές κλπ), μπάζα, απορρίματα και φερτά υλικά ως εξής:
  • Στον ποταμό «Έρκυνα» στην περιοχή της Λιβαδειάς, όπως και στον ποταμό Ασωπό στην περιοχή της Δαφνούλας.
  • Στα ρέματα «Μπογδαναίος» στην περιοχή Ανθοχωρίου,  Νεοχωρακίου, «Περμισσός» στην περιοχή Ελλοπίας – Ξηρονομής – Δομβραίνας και στα ρέματα του Συνοικισμού στην περιοχή της Λιβαδειάς, στην περιοχή Νεκροταφείου Λιβαδειάς, στην περιοχή «Τζιμέϊκα» Λιβαδειάς, στην περιοχή «Καταβόθρα» Στειρίου, στην περιοχή της Αντίκυρας,  στην περιοχή «Σφαγεία» Αράχωβας,  στην περιοχή Βαγίων και στον οικισμό «Λιβαδόστρα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο