Τελευταία Νέα

Μία αξέχαστη εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ « Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων, μουσικά σταυροδρόμια, όταν το σύγχρονο αγκαλιάζει το παραδοσιακό». Η πόλη της Ξάνθης πλημμύρισε από μαθητές μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, που παρουσίασαν το μουσικό τους πρόγραμμα σε διάφορες σκηνές και διάφορα σημεία της πόλης, παρακολούθησαν σεμινάρια, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, από σπουδαίους μουσικοπαιδαγωγούς και μαέστρους. Το Σάββατο 1200 μαθητές ενώθηκαν σε μία ορχήστρα και χορωδία που διηύθυνε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Νίκος Κυπουργός.

Σπουδαία ήταν η διάκριση για τον Λεονάρδο Ξηρογιάννη,  μαθητή της Α’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς, ο οποίος έλαβε μέρος  στο Διαγωνισμό Σύνθεσης, που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ, προκρίθηκε στη β’ φάση και έλαβε έπαινο. Κριτές ήταν ο Νίκος Κυπουργός, η Λίνα Τόνια και ο Γιώργος Σακαλλιέρος. 

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς πέρασαν τέσσερις μέρες γεμάτες μουσική, ήρθαν σε επαφή με άλλους μαθητές μουσικών σχολείων, γνώρισαν σπουδαίους καλλιτέχνες και καθηγητές, με κέφι και δημιουργικότητα , δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο